Hotet: Har mer att ge

Telge Basket var ett skott ifrån en praktskräll mot Udominate.

– Hjärta och lite galenskap, då kommer man långt, säger coachen Viktor Bengtsson till Länstidningen i Södertälje.

Höjdpunkter från matchen finns här

Det är 2-0 i matcher och stor fördel Umeå i semifinalserien, men Telge är inte färdiga.

–  Jag tycker fortfarande har mer att ge. Det är viktigt att vi sätter i lite trepoängare, för vi lever och dör med dem. Och i dag gör vi det okej, där uppe var vi noll för 13 innan vi satte en när det var 20 sekunder kvar. Vi behöver sätta 35-40 procent för att kunna vinna de här matcherna, säger Viktor Bengtsson.

– 0-2. Jag tror väl att precis som inför den här matchen, vi vet att vi kan slå dem. Jag tycker fortfarande de har svårt för oss på något sätt. De är ganska stora, jaha, då betyder det att de kommer att dominera tresekundersområdet, men de kommer att ha svårt att slajda med våra små guards. Vi har fördelar i vissa ändar och de har fördelar i andra ändar och det här visar ju att vi kan spela mot de här. Inte förvånad själv att vi kan göra det, för i förra matchen visade vi att vi kan spela med dem, säger Telge-coachen till klubbens hemsida.

SM-semifinal 3:5 spelas i Umeå Energi Arena på lördag 8 april klockan 16:00.

För Udominate gäller det främst att skärpa till försvaret.

- En sak som är nödvändig är att vi har bättre kontroll på Tayler Mingo och Ellen Åström som tar ungefär 20 avslut vardera, säger Udominate-coachen Micke Blomqvist.

2 kommentarer

  1. Michael Almenäs

    Försvaret på Mingo och Åström samt hjälpförsvar var dåligt. Ilaria Sanonis agressiva defense saknas. Hoppas hon är tillbaka nästa match. Det här spelet duger inte mot Luleås inspelade superfemma.

    • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

      Zanoni är under behandling för sin höftskada.Förmodligen tas ett sent beslut, men stalltipset får bli att hon är med på lördag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>