Udominate utklassat

Matchen slut: Udominate-Luleå 41-69

En gigantisk underprestation av Udominate som blev utklassat och ett suveränt jobb av regerande mästarlaget från Luleå som vann matchen i varenda kategori.

Se här hur matchen var, liverapport minut för minut

x x x x x

Dags för SM-final 1. Udominate mot Luleå.

Med på uppvärmningen är Umeås lagkapten Agnes Nordström.

Startfemma Udominate: Santa Okockyte, Martina Stålvant, Hollie Mershon, Josefin Vesterberg och Zenta Melnika.
Luleå startar med: Katie Bussey, Jelena Antic, Janis Ndiba, Anna Barthold och Allis Nyström.

Första perioden: 6-21.
Drömstart för Luleå med 2-11 på tre minuter. Nödvändig timeout Udominate.
Efter drygt fyra min. 6-11. Umeå har bytt tre spelare, in med Tanya Massamba, Salime Kabengano och  Ilaria Zanoni. (vila på bänken för Mershon, Okockyte och Vesterberg). Drygt sex minuter: 6-17. Ett stressat Udominate kommer inte underfund med Luleås försvar och spelar för långsamt. Bara 2 av 9 sott har träffat rätt. In även med Dia Lukacovicova. Luleå kör konstant med sin förstafemma. Väntar med första byten till det är 3:37 kvar av första, då kommer Ulrica Holmqvist och Candice Wharten in. Efter åtta minuter två nya Luleåpoäng plus ett bonuskast. Miss – men då tar Barthold returen och ny foul, två kast Luleås kapten. Ställningen blir 6-21.
Udominates skottstatistik är värre än katastrofal 2 av 14.

Andra perioden: 18-17.
Fortsatt inte mycket som funkar för hemmalaget. Luleå gör en del enkla poäng på klassiskt pick och rull-spel. Som närmast är Umeå tolv poäng bakom vid 18-30 i senare delen av andra.  Det miserabla skyttet fortsätter, normalt goda skyttar är inte ens nära. Startspelare som Vesterberg och Mershon står på noll poäng, Stålvant på två poäng på straffkast, annars är hon 0 av 7 på skottförsöken.  22-32 kommer på en layup på Umeås första snabba uppspel. men Luleå har greppet klart och avslutar andra persioden med målskott av Antic i sista sekunden. Det betyder att andra perioden vinns av hemmalaget med 18-17, men den tunga ryggsäcken från första hänger kvar.
Sett till foulproblem har Umeå Melinka på 3 foul. Luleå har Nyström på 3 foul.
Poängmässigt har Umeå Melnika på 10 och Ockockyte på 7. I övrigt iskallt.
Luleå har Antic på 12, Barthold på 10 och Bussey på 8. Stjärnorna levererar.
Ställningen i paus: 24-38

Tredje perioden: 6-10.
Efter tre och en halv minut har lagen gjort två poäng vardera. Tyvärr för hemmapubliken tar hemmalaget både märkliga och slarviga avslut. Lagspelet funkar inte alls. Vid ställningen 26-42 och snudd på fem minuter spelat måste Udominate ta timeout. Men i anfallet efter blir det 24 sekunder utan avslut. Det blir fortsatt fler byten, men Luleås sju spelare ser piggare ut. Umeås skott är ofattbara. De senaste två trepoängsförsöken är airballs. Avdelningen märkliga byten: Energiknippet Santa Okockyte fick sitta över sex minuter efter paus. Efter åtta och en halv minut i perioden är det 4-6 (!!). Luleå har passat på att ge Barthold en pust på bänken.
Ställningen inför sista perioden: 30-48.
(Jo ni läser rätt). Udominate har gjort sex poäng – precis som i period 1.
Luleås försvar är supertajt. Umeås guarder Stålvant och Mershon är tillsammans  0 av 15 från golvet.

Fjärde perioden: 11-21.
Bussey inleder med 30-50.  Nyström 30-52. Detta är avgjort. Luleå vinner även returtagningen stort.
Ingenting i Umeås spel går åt rätt håll.

Matchen slut: Udominate-Luleå 41-69

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>