Tigrar till Umeå

Dagen efter att regerande mästarlaget Luleå Basket skaffade sig guldgreppet med 2-0 i matcher mot Udominate började Luleå laddningen inför det tredje mötet i Umeå Energi Arena på måndag kväll. Luleå hade på löragseftermdidagen en lungnare träning/samling.

– Jag är fortfarande så sjukt glad. Det var en fantastisk seger. Vi har knappt sovit, någon av oss. Anspänningen var så stor. Men vi spelade en fantastisk match, säger nyckelspelaren Jelena Antic till NK/NSD.

Måndagsmatchen blir den tredje inom loppet av fem dygn. Antic lovar att Luleå ska fortätta ”kämpa som tigrar”.

– Det är väldigt utmattande. Efter matchen i går är jag riktigt, riktigt trött. Jag vet att mina tjejer också känner sig utmattade. Men vi har vilat mycket och fått massage. Vår bänk är kortare än Umeås, de har en större rotation. Vi kommer att vara bra på måndag, vi vill det här så mycket. Vi kanske är trötta nu, men när matchen börjar på måndag så kommer adrenalinet slå till. Då glömmer vi bort skador och trötthet, säger Antic till NK/NSD.

x x x x x

Udominate tog en lugn lördag med fri vila som enda punkt på dagordningen. Återsamling söndag med videogenomgång och träning.

– Till matchen på måndag ska vi rätta till små misstag i offensiv och defensiv, det gäller också att vi lyckas hålla enrginivån högre under längre perioder och spela smart, säger coach Micke Blomqvist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.