”Tre raka fullt möjligt”

Udominate är framme vid en punkt utan återvändo.

– Spelet är inte över. Nu är vi i det läget att vi ska visa att säsongen inte är slut på måndag kväll, säger Salome Kabengano.

Udominates vicekapten Salome Kabengano vill gärna lyfta blicken;

– Totalt under säsongen har vi 5–2 i matcher på Luleå. Det roliga med sporten är att det är kamp. Självklart skulle vi gärna tagit vinst med 3–0 till oss i en finalserie, men nu är vi där vi är och det är fullt möjligt att vinna tre raka matcher från och med nu.

Salome Kabengano ser stora möjligheter under resten av SM-finalserien.

– Senast i Luleå spelade vi fruktansvärt risigt men var i slutet ändå så pass nära som några poäng. Hur dåligt vi än spelat och hur dåligt det än sett ut så har vi fortfarande chansen.

Mer läsning (Plus): ”Spelet inte över”

Luleå Baskets coach andas fortsatt optimism

– Vi är i ett läge som nästan ingen i basketsverige trodde att vi skulle vara i. Men vi tror på oss själva och vi tror att vi kan ta den här finalserien. För mig känns det som att vi är på en bra plats. Vi har mycket respekt för motståndarna, men tror också på vad vi kan göra. Det lag som ska slåss oss måste spela riktigt bra, säger Luleå Baskets coach David Visscher till NK/NSD.

x x x x x

SM-final 3 i kväll måndag spelas i Umeå Energi Arena. 

Noterbart: Media i Norrbotten vädrar en kväll med guldextra och har anmält att inte mindre än åtta medarbetare (!) ska vara på plats i Umeå. Även radio och TV ska vara på plats.

Noterbart: För intresserade som inte kan vara på plats livesänds även den tredje finalen. Upplägget är som tidigare att det går att välja på att köpa sändningen på basketligandam.se, eller att som Plus-kund se den via NK/NSD.

Tidningarnas avtal om finalsändningar innebär att VK/VF i Umeå sänder matcher från Luleå och att NK/NSD i Luleå sänder matcher från Umeå i samarbete med Sportsground och föreningen Basketligan dam via rättighetsokej från Svenska Basketbollförbundet.

Om Udominate vinner i kväll – blir det alltså ny direktsänd final 4 från Luleå på onsdag – för Västerbottens-Kurirens prenumeranter. Som tidigare finns erbjudandet om ”prova-på-en-månad”-abonnemang för en krona.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.