På gång: Herrligan görs om

Basketligan herr har bara åtta lag kommande säsong 2017/2018.

Att ha en serie med åtta lag där alla redan från start skulle kunna känna sig helt säkra på slutspelsplats har väckt frågor och kritik.

Nu är det inom Svenska Basketbollförbundet på gång ett fortsatt arbete med att göra om serieupplägget.

- Det har redan sedan tidigare funnits ett förslag och efter information från styrelsen har nu tävlingsutskottet haft ett nytt möte med ett förslag. Så det finns en pågående diskussion om det här, säger SBBF:s tävlingsansvarige Olle Lundén till Bloggen.

Olle Lundén vill inte gå in på vad det nya förslaget kan innebära, men att det inte är långt borta.

- Vi vill få klart serieprogrammet så snart som möjligt.

Umeå BSKT:s coach Jesper Gustavsson säger så är om ligans framtid:

- Det drivs ett arbete från ligaföreningens sida och klubbarna gemensamt måste få till det. Generellt är det viktigt att det blir en attraktiv basketliga, sedan finns det säkert en miljon sätt att göra det. Det blir spännande att se vad som händer.

Lars Mosesson, klubbdirektör i svenska mästarna BC Luleå:

- Det går inte att ha en rak serie där alla går till slutspel, personligen tror jag på ett upplägg där ettan och tvåan går direkt till semifinal,  att sjuan och åttan har spelat färdigt och att resten spelar kvartsfinaler.

Arbetet med nytt upplägg ska vara klart inom kort.

- Det är en bra diskussion för svensk basket och vi vill göra det bästa av den här situationen, vi räknar med att ha ett beslut klart under nästa vecka, säger Svenska Basketbollförbundets ordförande Mats Carlson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>