Stenberg talar ut

Nu finns på vk.se en riktigt rejält lång Plus-text där Udominate Baskets Oscar Stenberg talar ut om läget med klubben som den senaste säsongen drabbats av skatteskulder och ett tredje raka SM-silver.

Avhoppet som general manager och assisterande coach betyder inte att han lägger av med basket.

– Nej. Jag älskar basket och kommer att finnas med i bakgrunden och jobba vidare på styrelsenivå i klubben. Och även om jag har mycket annat att göra så kommer jag säkert att se de flesta matcherna, om inte alla.

Läs hela Plus-intervjun här

Bloggen bjuder på några citat.

Om skulderna och ekonomin:

– Det aldrig bra att backa, men nu finns en tydlig orsak. Tittar vi på hela tränarcirkusen så handlar det om ungefär 680 000–690 000 kronor och det är inte pengar vi hade budgeterat för. Det är glasklart. I bokslutet per sista juni mkommer vi kanske att hamna på ett minus på 300 000 kronor, men det kan bli något bättre eller sämre. Om man som i ett företag skulle kika på rörelseresultatet så är det ju bra. Vi har hållit nere resekostnader och annat. Om vi inte hade tagit tränarbeslutet (att avsluta med Tamara Ruzic) så hade vi gjort ett rejält plus.

Om tredje raka SM-silvret:

– Klart att det är en besvikelse sett till det lag vi ställer på banan. Men vi klarade inte av att hantera slutspelet på ett bra sätt. Vi gick rent i serien med 27 raka vinster och avslutade med att förlora fyra av de åtta sista matcherna. Det är inte okej, så är det. Vi försökte ha möten och göra strukturändringar, men vi i klubbledningen får ta på oss att vi inte fick ihop pusselbitarna.

Om det pågående nya lagbygget:

– Vi vill ha in spelare med rätt karaktär till ett lag som ska kunna spela både snabbt och stort. En del är redan klart men vi kommer att presentera nya head coachen först innan vi släpper några namn på spelare. Tanken är att kunna presentera en del i slutet maj/början juni, sedan ska vi kika på EM-slutspelet. Vi kommer nog att få ihop ett slagkraftigt lag.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>