Udominate stuvar om

Udominate Baskets starke man Oscar Stenberg kliver  av från det operativa ansvaret.
-  Det är nu dags att ta nästa steg för Udominate, säger den avgående general managern.

Udominate Basket gör ett antal förändringar i ledningen inför sin sjätte säsong i Basketligan Dam.

- Vi behöver utveckla vår administration och vår organisation, vi har hittills haft allt vårt fokus på sportslig utveckling och ibland har resten inte hängt med, säger Oscar Stenberg i ett pressmeddelande.

- Jag har nu under fem år drivit klubben, tagit den från nedre halvan till att vara en klubb som slåss om SM medaljer och tävlat i EuroCup, något jag är stolt över att jag tillsammans med alla fantastiska personer runt klubben lyckats med, dock är det nu dags att ta nästa steg för Udominate och då passar jag bättre att arbeta från styrelsen med sponsorfrågor samt utveckla klubben mer från ett strategiskt plan, säger Oscar Stenberg.

Till ny General Manager har styrelsen utsett Joakim Genetay som det senaste året varit vice ordförande. Genetay är i grunden yrkesmilitär, har jobbat i ledande befattningar i elektronikbranschen och som kommunikationskonsult. Han kommer från Stockholm men är sedan snart fyra år bosatt i Umeå där han driver ett antal bolag inom olika branscher.

- Det är en härlig utmaning att få ta över rollen som GM i Udominate. Det är ett väldukat bord jag kommer till, men det finns som alltid behov av utveckling. Fokus ligger nu på att stärka administrationen och vår organisation, säger Genetay.

I en ny roll som sportchef kallad Sports Director kommer den tidigare coachen Bo Ågren-Malm att jobba vidare.

- Jag ser fram emot att kliva upp ett steg och jobba mer övergripande med sportfrågorna. Vi jobbar nu aktivt med att bygga upp laget för nästa säsong. Vi har redan gjort ett antal bra värvningar och kommer självklart behålla en del av laget, säger Ågren-Malm.

En ny head coach kommer att rekryteras.

Sedan tidigare är det klart att assisterande coachen Micke Blomqvist har kontrakt även för nästa säsong.

När det gäller namn på nya spelare som är klara så vill klubben ännu inte släppa dessa.

- Vi ska ta det i ordningen att vi först presenterar ny coach och därefter en del spelare under slutet av maj och början juni, säger Oscar Stenberg.

När det gäller Oscar Stenbergs jobb med basketen hyllas han förstås i Umeå.

- Oscar har gjort ett fantastiskt jobb och lagt ner stor kraft och mycket tid på att bygga upp vår förening, inte bara vi, utan hela basketsverige borde vara tacksamma, säger Peder Westerberg, ordförande i Udomnate Basket.

Men även på andra håll i basket-Sverige uppskattas Oscar Stenberg

- Vår sport behöver sådana personer som Oscar Stenberg, säger exempelvis BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Mosesson (vars BC Luleå i år tog guld efter tio års väntan) skickar även en uppmuntrande hälsning till silverstaden Umeå att jobba på.

- Det är svårt att vinna.

En kommentar

 1. Michael Almenäs

  Oscar Stenberg påminner om Mark Cuban i Dallas Mavericks.
  Ett fantastiskt engagemang och insats, klara mål: vill bli mästare och skapa ett
  europeiskt power house i basketboll.
  Ska bli spännande att följa fortsättningen, efter stärkningen av
  strukturen.
  Jag är övertygad om att Oscar och hans ledningsteam kommer att
  nå målen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>