Vann på ”lite fusk”

I helgen avgjordes UÅ3×3. Tre mot tre på planen och i arrangemang av Iksu. Vinnarlaget bestod av André Nilsson, Egal Saleman, Fredrik Björnsson och Roble Saleman, samtliga från Umeå BSKT.

– Vi körde med mycket insideorienterad basket. Det var lite fusk. Jag och Egal ställde oss under korgen och lade i bollen, det gäller att utnyttja sina styrkor, säger 209 centimeter långe André Nilsson med ett skratt.

Hur var turneringen?

– Riktigt bra arrangerat och en rolig turnering, det fanns en bra blandning med ligaspelare och folk som hållit på ”back in the days” men som nu pluggar, säger André Nilsson.

Hur är läget inför kommande ligaäsong?

– Frågan är lite småtidigt ställd, jag har pratat lite grand med klubben och det låter väl positivt. Men just nu har jag fullt upp med skolan och ännu inte tid att tänka så mycket på det. Jag får ta det senare i juni, säger André Nilsson.

Vad tror du om en liga där ettan och tvåan går direkt till semifinal och att sedan lag tre till sex gör upp i kvartsfinaler medan lag sju och åtta ha spelat färdigt?

– Det låter väl vettigt.

x x x x x

Lite överraskande missade rutinerade 3×3-spelaren Albin Frank finalen. I hans lag fanns även Robin Alm.

– Jag vet inte vad som hände… nä saken var det att vi åkte ut i semi mot Marcus Grahn, Anton Leth och Torbjörn Haney.  Marcus Grahn han var riktigt bra, jag tror han blev utsedd till turneringens MVP trots att de fick ge sig i finalen, säger Albin Frank som även han hissar Umeås första 3×3-turnering.

– Det var skitbra uppstyrt med sekretariat, domare (bland andra Johan Pierre) och säkert 100 pers på läktaren.

Blir det något 3×3-SM för dig i år?

– Nej, inte för mig. Killarna jag brukar spela med satsar hårt och de var nu i  helgen i Sarajevo då de försöker kvala in till världstouren. Visst är jag sugen, men det finns annat i livet som påkallar uppmärksamhet, säger småbarnspappan Albin Frank.

Samtal med Umeå BSKT om nästa säsong?

– Ja, jag ska ha ett möte med Luca (Romano, sportchef) nu i veckan.

Vad säger du om nya upplägget på ligan som är på gång?

– Det hade varit sjukt tråkigt med en grundserie där alla går till slutspel, så det upplägg som det verkar bli med sex lag som går vidare känns nog som det bästa alternativet, säger Albin Frank.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.