Och vinnarna är…

Efter varje säsong delar Västerbottens Basketbolldistriktsförbund ut ett antal utmärkelser.

Många nominerade. Bloggen kan presentera resultat och förbundets motiveringar med klassisk inledning…

Och vinnarna är…

Årets Ungdomsledare: Peter Brännström, KFUM Skellefteå
KFUM Skellefteå bedriver 2016-17 en verksamhet som växer så det knakar. Det finns många engagerade ledare som ligger bakom detta. Med en ständigt positiv anda, ett ivrigt engagemang och en personlighet som smittar av sig är Peter Brännström en ungdomsledare att ta rygg på. En ledare som sätter ungdomarna och glädjen i fokus samtidigt som han utbildar framtidens basketspelare.

Årets EB Arrangör: KFUM Satelliterna, Hörnefors
Ett Easy Basket-arrangemang är höjdpunkten för basketungdomarna, chansen att både träffa och möta andra spelare. Det ska vara en happening och det är precis vad KFUM Satelliterna gör det till. Med årets största lotteri, med fikaförsäljning av hög klass, men framförallt ett arrangemang som flöt, bra domare och härlig atmosfär var EB-omgången i Hörnefors säsongens bästa 2016-17.

Årets förening: Minerva IF, Umeå
Från ingenstans har Minerva IF vuxit fram på bara tre säsonger till att bli en av de mest betydande föreningarna i distriktet på Easy Basket-nivå. Med nytänkaranda i en tid när idrotten glider ifrån skolan tar Minerva densamma närmare och våga satsa på basketsporten. Minerva IF en brygga mellan basketsporten och skolan och ett bevis på att allt går 2017, det handlar bara om att våga satsa och att hitta formen för det.

Årets Ideella kraft: Peter Karlsson, Nordmaling Basket
För att basket ska kunna växa fram på vita fläckar krävs engagemang, ideellt engagemang. I handbollsfästet Nordmaling ville Peter Karlsson annorlunda, han tänkte basket, han såg inga hinder. Oförtretet har han kämpat på, för ungdomarna, för sporten och satt basketen på kartan i Nordmaling. Peter Karlsson är en sann ideell kraft i basketsportens anda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.