Klart: Nya Superettan

Kommande säsong är det premiär för nya Superettan. Nu är det klart vilka tio herrlag som får chansen i den nationella serie som ligger steget under ligan.

– Med den nya Superettan blir steget till Basketligan mindre och ökar möjligheterna för fler lag på toppnivå, säger Svenska Basketbollförbundets ordförande Mats Carlson i ett pressmeddelande.

Tidigare har SuperEttan varit en vårserie för de främsta ettanlagen. Nu ska Superettan spelas både höst och vår med tio lag.

Nu har förbundets tävlingskommitté fastslagit vilka de tio lagen blir som får delta i premiärsäsongen av nya Superettan.

Det blir Malbas – som på grund av svag ekonomi klev av ligaspelet.

Det blir det åtta lag som i våras spelade i Superettan – det vill säga AIK, Djurgården, Köping, LF Future Luleå, Alvik Basket, Wetterbygden, Trelleborg och Högsbo.

Sista platsen går till det lag som förbundet rankar högst av övriga ettanlag och det betyder att  segraren i Basketettan södra 2016/2017 IK Eos från Lund tar plats i Superettan 2017/2018.

Med andra ord en serie med lag från baskethuvudstaden Luleå samt från de tre storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö! Superettan spelas i form av trippelmöten, det blir alltså 27 omgångar.

Topp två i Superettan säsongen 2017/2018 blir kvalificerade för ligaspel 2018/2019.

– Det kommer utan tvivel att bli en stark och underhållande serie att följa, säger Mats Carlson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.