Umeå i dubbla Europa-spel

Udominate Basket kommer att spela dubbelt internationellt.

Umeå-laget ställer kommande säsong upp i både Fiba EuroCup och i EEWBL, den färska ”östeuropeiska” ligan med flera topplag.

- Vi har haft en inbjudan från EEWBL sedan de startade för två år sedan, nu när antalet matcher i Basketligan dam minskas till 22 så känner vi att det behövs fler värdematcher under säsongen, säger Udominates Oscar Stenberg som tillägger:

– I EEWBL är det ett bra upplägg där kostnaderna inte är så stora. Vi har ansökt om om att få arrangera ett sammandrag i Umeå, säger Oscar Stenberg.

I EuroCup är det garanterat sex matchers gruppspel före jul. I EEWBL är alla lag garanterade sju grundmatcher och minst två slutspels/placeringsmatcher.

- Om man inte går vidare i EuroCup så tar det slut i december, med spel även EEWBL så säkrar vi att ha internationellt spel även i januari. Det är viktigt att få fler ”bättre” matcher över säsongen och i östeuropeiska spelar många riktigt bra lag, exempelvis Dynamo Moskva och Basket Gdynia. Sammantaget gör det oss också mer attraktivt som klubb för bra spelare, säger Oscar Stenberg.

I EEWBL kommer säsongen 2017/2018 även Luleå Basket att delta, den svenska mästarklubben avstår dock EuroCup.

Udominate Basket har skaffat ny coach i Julian Martinez Alman från Spanien. Ett nytt lag ska byggas upp och de första spelarnamnen i truppen ska börja presenteras inom kort.

 

En kommentar

  1. Peter Jonsson

    Helt rätt satsat av Udominate! I ett läge där Damligaföreningen och en majoritet av klubbarna jobbar hårt på att devalvera svensk dambasket. Spelare med ambitioner har numera tre val: Udominate, Luleå eller utlandet. Damligan kommer att bli ännu sämre, med nya spelordningen och färre matcher. Varför ska Udominate och Luleå harva runt landet och spelatråkiga matcher mot klubbar som inte vill satsa? Låt U + L satsa hårdare i Europa och få friplatser till semifinalerna i BLD.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>