Tiffany Brown vs Hollie Mershon

”Årets guard” klar för Umeå

Umeå Udominate uppgraderar på position 1. In som ny pointguard kommer Tiffany Brown – amerikanskan som 2015/2016 utsågs till ”Årets guard” i svenska ligan. Hon spelade då med Sallén från Uppsala och var svår att hålla reda på med sin snabbhet och skottstyrka.

När Tiffany Brown spelade i Uppsalas lag gjorde hon med sin snabbhet livet surt för inte minst Udominate. I en segermatch för Sallén i grundserien svarade Brown för 28 poäng, 11 returer och 7 assists!

I SM-semifinalserien snittade Brown 18 poäng på de fem mötena med Udominate. Umeå-laget klarade sig då med nöd och näppe till final med 3-2 i matcher.

- Kul att vi kan knyta till oss en av de bästa pointguards som varit i Sverige, det är en spelartyp som är svårt att hitta och inte så ofta dyker upp i vår liga. Hon har samlat på sig internationell erfarenhet i massor och alltid haft bra siffror var hon än varit säger Udominates sportchef  Bo Ågren-Malm.

- Jag ser verkligen fram mot en ny erfarenhet som det ska bli när Umeå bygger nytt lag, har ny coach och ska spela även i EuroCup och östeuropeiska ligan, säger Tiffany Brown.

Mer läsning (Plus): Sommarjobb i NBA-klubb

Tiffany Brown gläds även åt hur det gick i svenska ligakvalet.

- Det var roligt att Uppsala klarade sig kvar i ligan, klubben hör hemma där.

Hennes snitt i svenska damligan med Uppsala var 15,7 poäng, 4,5 returer, 4,4 assists, samt 3,1 steals per match. Hon sköt 56 procent på tvåor och 39 procent på treor.

Hon spelade senast i Slovakien i toppklubben Piestanske Cajky. Där blev snittet totalt i slovakiska ligan + centraleuropeiska ligan CEWL; 11,2 poäng, 3,3 returer, och 4,2 assists på i snitt 24 minuters speltid. Träffprocenten var fortsatt hög med 71,4 procent på tvåor och 41,2% på trepoängsskotten.

Även tidigare i karriären har Tiffany Brown levererat, 2014/2015 spelade hon för polska topplaget Gdynia med facit 11,6 poäng, 5,2 returer och 3,9 assists.
Hon har även gjort några säsonger i Rumänien.

Rutinerade Tiffany Brown, 166 centimeter, fyller 31 i augusti. Hon har skrivit ettårskontrakt med Umeå.

Bilden: Säsongen 2015/2016 möttes Uppsalas Tiffany Brown och Umeås Hollie Mershon i SM-semifinal. Nästa säsong ska Brown spela för Umeå. Foto: Peter Hegethorn.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>