Paschalis Leras 3

Klart: Grek tar över ligalaget

Då har Visby Ladies hittat sin nya headcoach – liksom Udominate Basket i Umeå har ligalaget på Gotland hittat en internationell lösning – mannen som skrivit tvåårskontrakt med Visby är Paschalis Leras från Grekland.

52-åringen har rejält med erfarenhet från både dam-, herr och ungdomsbasket. På meritlistan finns bland annat jobbet som assisterande coach för starka grekiska herrlaget PAOK Thessaloniki.

- Det blir spännande med en coach från Grekland. Grekland är ett land som prioriterar försvarspelet väldigt högt, och just försvarsbiten har inte varit Ladies starka sida de senaste åren så vi ser fram emot en spännande säsong med högt tempo och intensivt försvarsspel, säger Visbys sportchef Anders ”Leo” Pettersson i ett pressmeddelande.

- Min filosofi är att basket handlar om laget. Bra individuella spelare som tillsammans kan skapa underverk genom att spela tillsammans och med lagets bästa i fokus. Ingen spelare vinner en match på egen hand och ingen spelare förlorar en match på egen hand; laget över allt annat! Det är min filosofi, säger Paschalis Leras.

Bilden: Visby Ladies nya coach Paschalis Leras. Foto: Privat.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>