Bekräftat: Kings med ny coach i Europa

Södertälje Kings har nu bekräftat att det blir Ludwig Degernäs som tar över som headcoach när klubben ska satsa på lite ny inriktning på de unga spelarna.

Klart är också att klubben fortsätter att spela internationellt ute i Europa och kommande säsong i Basketball Champions League.

Ludwig Degernäs har varit assisterande coach till mästertränaren Vedran Bosnic de senaste sju åren. Degernäs har samtidigt haft hand om flera landslag av yngre modell.

– Jag vill tacka klubben för den här möjligheten. Jag har haft sju fantastiska år tillsammans med Vedran och vill särskilt tacka honom för dessa magiska år i klubbens historia och önskar honom lycka till i sin nya klubb. Jag känner mig väldigt motiverad och redo och kommer jobba hårt för att lyckas, säger Ludwig Degernäs i ett pressmeddelande.

– När klubben nu står inför en spännande utmaning och lite ny inriktning där vi ska satsa på de unga spelarna så är ”Ludde” perfekt för uppdraget. Han har stort förtroende hos spelarna och fått erfarenhet och kunskap genom sitt täta samarbete med Bosnic under åren. Han är mer än redo för uppdraget! säger Södertälje BBK:s klubbdirektör Robert Andersson.

Kings har klart med två spelare för nästa säsong och Degernäs vill bygga laget runt killar som Adam Ramstedt och Valter Lindström.

x x x x x

Samtidigt försvinner ett par bänkspelare från Kings, pointguarden Filip Kovacek är klar för superettanlaget Köping Stars som även är nära att knyta till sig centern Michiel Petersen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.