Silly: Landslagsguard klar

Andreas Person, som är en av de kallade bland 18 spelare till landslagets läger i Södertälje den 7-10 juli har gjort klart med klubbyte. 26-åringen lämnar moderklubben Uppsala Basket för spel i Borås Basket kommande säsong.

Andreas Person har gjort sju ligasäsonger i Uppsala. Två säsonger i Luleå. Och en säsong (2014/2015) splittad mellan Jämtland och Borås. Han återvänder alltså till Borås när hans ligasäsong nummer elva nalkas.

– Det känns riktigt bra. Jag trivdes fantastiskt bra i Borås senast. Både på och utanför planen. Simon [Gunnarsson] och Fredrik [Andersson] känner jag väl sedan innan och jag är säker på att det här blir ett härligt gäng. Borås brukar alltid få ihop slagkraftiga lag och det kommer att behövas, säger Andreas Person till klubbens hemsida.

– Först och främst så är Andreas Person en av Basketligans bästa försvarsspelare. Och eftersom han både kan ”scora” och skapa lägen för andra så är han är en mycket användbar spelare även i anfall, säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.