Silly: Midsommarvärvning ingen sopa

Silly season studsar på i skön stil och även på midsommarafton kommer det nyheter. Klart är nu att Jämtland Basket kontrakterat en import som enligt klubben ska bli en ny fullträff i jakten på ”spelarfynd inom budget”.

Det handlar om en stor kille. Will Paul mäter 208 cm och väger 110 kg. Erfarenheten finns från flera säsonger i Europa. Två säsonger i Danmark med Svendborg Rabbits och två säsonger i Rumänien med Craiova

På sin hemsida skriver Jämtlands coach kaxigt: ”Will Paul kommer att vara en dominant spelare i ligan 2017-2018 – det är inte ett tomt hot – det är ett löfte!”

Torbjörn Gehrke fyller på med att deklarera vad han ska ta sig till om värvningen inte uppfyller detta…

– Om inte Will Paul är en av ligans absolut bästa spelare nästa säsong så ska jag sopa varenda gata i hela Östersunds innerstad ren från sand i april 2018 med en piassavakvast!!

Förklaringen till att denna store jänkare kan komma till Jämtland lyder så här:

”Med ett snitt på 19 poäng och 8 returer i Danmark och 12 poäng samt 6 returer i Rumänien sista året innan skada, så pratar vi om en etablerad spelare. Will kan spela både på Mike Bruesewitzs och Dinos Cinacs position för han är större än båda, skjuter bättre, men är lika rörlig. Wills spelstil påminner mycket om Mike och lägg där till att Will skjuter 3p, med över 40% träffsäkerhet fyra av de fem senaste säsongerna, så vet vi vad vi köpt. Vi försökte  rekrytera Will redan inför säsongen 2015-2016, men då var han helt enkelt för dyr för oss. Nu kunde han inte fullfölja hela säsongen i Rumänien och därför har vi fått chansen att skriva kontrakt med Will – annars hade det inte gått – då hade han helt enkelt varit för dyr.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.