Sverige EM-tolva

Summeringen av herrarnas U20-EM på Kreta innebär en slutlig placering som tolva för svensk del.

Blågult hade redan tidigare säkrat fortsatt plats i A-gruppen och helgens placeringsmatcher blev inte någon succé med två matcher där Sverige tappade ledningen.

På lördagen förlust 74-77 efter förlängning mot Ukraina och på söndagen 61-65 mot Montenegro. I slutet av turneringen saknades Simon Birgander på grund av skada.

Coch Henrik Svensson summerar EM på här på landslagets facebooksida:
”Dagens match var en som påminde om gårdagens. Vi tar en ledning ganska tidigt, men trots att vi har stora chanser att få grepp om matchen flera gånger så klarar vi inte att ta rätt beslut Vårt beslutsfattande sviker oss gång på gång. Vi har ledning i halvlek men tappar den i matchens tredje period och hamnar sedermera i underläge inför sista perioden. Vi lyckas ta oss tillbaka i slutet av matchen men faller på mållinjen. I överlag har vi nått vårt mål, att stanna i A-divisonen. Laget har några riktiga toppar under turneringen men också djupa dalar. Att det har sett ut som det har gjort beror mycket på att vi under uppladdningen till mästerskapet har störst av många skador och sjukdomar, vilket har hämmat vår kollektiva kontinuitet. Hur som helst, vi har nått vårt mål och är glada över att kommande U20-lag också kommer att spela mot bästa möjliga motstånd.”