Många svenska nej

Umeå BSKT ville göra en helsvensk satsning och har gått ut med det.

Resultatet: I princip ingen svensk spelare har hört av sig och de spelare klubben tagit kontakt med har sagt nej.

- Vi har försökt värva flera unga talangfulla svenska spelare, men de väljer något annat. Jag vet inte om de svenska killarna är för bekväma eller om drömmarna är för stora. De måste vakna upp, säger Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano.

Orsakerna till att nobba Umeå är många enligt sportchefen, exempelvis spel i ettan om det är närmare hemorten, eller någon prepschool utomlands med en framtid i USA i sikte.

- Vi vill verkligen satsa svenskt och har gett chansen, vi har inte heller gett upp våra försök och kommer att få hit någon på tryout, så dörrarna är inte stängda för svenska spelare. Men vi måste i det här läget också se till att få ihop ett lag som kan hålla en nivå i svenska ligan.

Amerikanske guarden Arik Smith som presenterats i dag är den första importspelaren för säsongen 2017/2018. Och det blir mer av den varan. Umeå BSKT räknar inom kort med att kunna offentliggöra ytterligare nya importer, det ska då röra sig om en amerikan till samt en EU-spelare.

- Bland agenter och spelare utanför Sverige finns intresset, de ser att svenska ligan är en bra plats att göra avstamp ifrån, säger Luca Romano.

Mer läsning (Plus): Måste vakna upp

En kommentar

  1. Stockholm

    Även Umeå Bskt bör vakna upp och titta på vad dom erbjuder spelarna. Varför ska en spelare flytta från sin hemstad till Umeå och knappt få ersättning samt att vara ligans slagpåse varje år. Om Umeå Bskt har något som lockar kommer spelarna men i nuläget finns inte det. Därför ingen talang ser Umeå som nåt annat än ett sista val.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>