Svenska gruppsegern klar

Sveriges jakt på gruppsegern i VM-förkvalets Europagrupp A är över. Det blev en rysare mot Slovakien. Sveriges spel kom av sig i sista perioden, men blågult lyckades hålla undan till seger med 86-82. Uppdraget utfört.

x x x x x

Så här var matchutvecklingen:

Blågult kom ut riktigt blekt mot Slovakien och hamnade efter en bunt turnovers tidigt i underläge 6-16. Det blev bättring efter Vedran Bosnics timeout och första perioden slutade 17-20.

I andra perioden blev det mera fart och offensiv utdelning som gjorde att Sverige kunde gå till halvtidsvila i ledning. Försvarsmässigt blev det en del väl enkla layups för gästerna, så marginalen ändå inte helt betryggande. Andra perioden slutade 27-19.

Halvtid Sverige-Slovakien 44-39

I tredje perioden ökade Sverige på sin ledning lite grand. 23-17 i perioden. Sverige lever lite på bra trepoängsskytte med 11 av 20. Plus Nick Spires nära korgen.
Ställningen inför fjärde är 67-56.

Tio minuter kvar för att säkra gruppsegern.

Sex och en halv minut kvar: Läget är att det kärvar rejält 2-10 i inledningen av fjärde och Slovakien har 69-66. Sverige tvingat till timeout.
4 min kvar: Sverige har 75-70 efter att Massamba sänkt två trepoängare.
3 min kvar: 78-74. Ännu ovisst. Inte det vackraste spelet just nu. Svenska nerver mot slovaker som spelar avslappnat.
2 min kvar: 78-76. Svensk timeout med 1:50 kvar på klockan.
1 min 07 sek: 80-79. Huga.
Det är lagfoul. Eriksson lägger i två straffar. 82-79. Slovakien en tvåa till 82-81. Halvminuten kvar.
22 sek kvar: Spires dunkar i 84-81. Timeout Slovakien.
15 sek kvar: Två kast Jones i Slovakien. Missar ett. 84-82.
8 sek kvar: Snabb foul och kast för Eriksson. Två poäng till 86-82. Timeout gästerna.