Profilen lägger ner basketsatsning

Nu är det klart att Umeå BSKT och Basketligan får klara sig utan profilen Johan Rönström.

– Jag meddelade klubben för någon vecka sedan. Men det känns konstigt måste jag säga, jag har spelat basket sedan jag var nio och satsat hårt i ligan i många år. Men om man inte har full motivation och glädje så är det mest rättvist för alla parter att göra något annat. Nu satsar jag 100 procent på civila jobbet säger ”Rönna”.

Den 27-årige forwarden på 205 centimeter har de två senaste ligasäsongerna spelat i Umeå. Innan dess var det en räcka av år i Jämtland Basket och före det i Sundsvall Dragons. Johan Rönströms moderklubb är BK Fajt, Söderhamn.

I  BSKT har han de senaste två säsongerna snittat cirka 24 minuter, 8 poäng och 3 returer.

På meritlistan finns totalt 61 landskamper i U15, U16, U18, U20 och Universiaden (2013).

– Jag har vid sidan av basketen pluggat till ekonom och sedan börjat jobba deltid, något jag gjort de senaste tre åren. Nu kliver jag upp på heltid och satsar 100 procent på jobbet.  Det tar väldigt mycket energi att satsa på två karriärer samtidigt och nu har jag inte riktigt den motivation som krävs.

– Just nu är det en tid på året när man är van att köra försäsong, så det känns ovant att plötsligt ha tid till annat. Men det finns många saker att göra och känns samtidigt spännande. Plus att jag får tid att träffa flickvännen, så hon är ganska nöjd, säger ”Rönna”.

Bilden: Johan Rönström slutar som basketproffs/ligaspelare och satsar på civilia karriären som ekonom.
Foto: Peter Hegethorn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.