Officiellt om Udominate-spelaren

Okej, då har Alvik Basket även officiellt på sin hemsida gått ut med att Ilaria Zanoni är klar.

– Det känns väldigt bra att vi får in ytterligare en erfaren och skicklig basketspelare. Hon (Iilaria Zanoni) är väldigt bra på att läsa spelet och hon kommer att kunna skapa själv men också få andra att se bra ut på planen. Hon är en av de bästa försvararna i ligan och kan spela försvar på position 1–4, säger Alvik Baskets coach Jurgita Kausaite.

Iilaria Zanoni som lämnat Udominate efter tre säsonger i Umeå säger själv så här till klubbens hemsida om valet av Alvik;

– Jag kom i kontakt med Jurgita och jag gillar hennes sätt att se på basket och hur hennes lag spelar. Min första känsla av laget och klubben är väldigt bra och kemin i laget är riktigt bra vilket man kan se på planen. Jag tror det var det som gjorde att laget också nådde semifinal förra säsongen. Dessutom är det många unga och talangfulla spelare i laget som jag ser fram emot att få spela med. Bakom allt det där är det en bra och stabil organisation, säger Iilaria Zanoni.

– Jag hoppas kunna hjälpa laget nå sin fulla potential. Jag vill komma in i laget och in hur de spelar så jag kan hjälpa till så mycket som möjligt. Jag tror det kommer bli riktigt kul, säger Iilaria Zanoni.

Därmed har Alvik Basket hämtat tre spelare från Udominats fjolårstrupp, det är Martina Stålvant, Ilaria Zanoni och Katha Fasth Gillstedt. Alvik har även lyckats värva Elin Ljunggren från Mark.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.