Luleå nästa för BSKT

Umeå BSKT inledde sitt försäsongsmatchande med övertidsförlust mot Jämtland, 91-94.

- Det finns några beslut i fjärde perioden och i förlängningen som skulle vara annorlunda om vi nu ska prata om att vinna.  Men där är vi inte nu, utan vi ska prata om att vi spelade en tajt, bra och jämn match mot Jämtland.

Övningen för dagen i Umeås spelplan gällde försvaret. Facit blev dåligt och bra. 54 insläppta poäng före paus…

- I första halvlek var det Jämtland som hade träningsmatch på sitt sätt. Men i andra halvan efter att vi snackat ihop oss så är jag nöjd defensivt, den delen av matchen var det vi som hade träningsmatch med det försvar vi vill spela, säger coach Jesper Gustavsson.

- Offensiva spelet hade vi inte alls i fokus, men grabbarna delade med sig av bollen, så det var bra.

Jämtland hade sin fjärde match på fyra dagar – med trötta kroppar. Umeå har kört hård fysträning och även där var det trötta kroppar. Extra tufft var det för de två Umeå-spelare som anlänt senare än övriga och inte hunnit med de obligatoriska fyrstesterna.

Nye amerikanske pointguarden Eric Gilchrese och store greken Alexandros Varytimiadis.

– De hade 1600 meters löptest på tid bara 30 minuter innan uppkast, så de var helt slut redan när de kom till hallen. Men de var tvungna att klara löptestet, annars hade de inte fått spela match, förklarar coach Gustavsson.

Med det perspektivet måste man säga att de båda spelarna gjorde en strong match.

- Eric är en tuff pointguard. Alex vill visa mycket.

Poängbäst den snabbe Arik Smith. 31 poäng från hans händer.

- Bra fart, bra atlet, säger Umeåcoachen.

En ny import i Umeå som försvann tidigt ur matchen är skytten Nick Schlitzer. Han fick en smäll i ryggen och vilades sedan ”av säkerhetsskäl”.

Umeå BSKT har nu klart med nästa träningsmatch. Då gäller det bortaplan mot mästargänget BC Luleå.

- Vi spelar på torsdag i Luleå och sedan ska vi till Östersund där vi spelar mot norska Baerum på söndag och mot Jämtland på måndag, redovisar Jesper Gustavsson.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>