Umeå i Champions League-genrep

Ursäkta om rubriken är lite lurig, men det är faktiskt sant att Umeå BSKT denna dag torsdag spelar ett genrep inför Champions League. Det är alltså svenska mästarlaget BC Luleå som gör in sista träningsmatch inför CL-kvalet och då är det Umeå som står för motståndet i Luleå Energi Arena (fast denna gång blir det spel i B-hallen med uppkast kl 16:20),

Redan tisdag är det lite av ”vinna/försvinna” för BC Luleå som inleder CL-kvalet hemma mot belgiska Telenet Giants Antwerp.

Luleå har på försäsongen vunnit tre raka, det mot Jämtland, samt två finländska topplag. Sista chansen att finslipa matchformen är mot BSKT.

- Jättekul att vi fick till en hemmamatch så att Luleå får se oss innan det drar igång nästa vecka. Det var en bra turnering förra helgen, bra stämning och det är alltid kul att spela match, säger lagkaptenen Tim Kearney till BC Luleås hemsida.

Umeå BSKT inledde sin försäsong med en knapp förlust på övertid mot Jämtland. Luleå borta lär bli tuffare, särskilt som store André Nilsson fortfarande saknas på grund av en fotstukning.

- André får stanna hemma så det blir i stort sett samma gäng som senast mot Jämtland, vi åker till Luleå med tio spelare, förklarar coach Jesper Gustavsson.

Matchplanen?

- Jämfört med första träningsmatchen har vi lite mer fokus på anfall, men grunden är fortsatt försvarsjobbet. Det är lite annorlunda utan André som är ett hot under båda korgarna, men vi får anpassa oss, säger BSKT-coachen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>