Klart: Dawit är tillbaka!

Säsongen 2015/2016 snittade svenske shooting guarden Nathan Dawit i runda tal 13 poäng, 3 returer och 2 assists för Umeå BSKT.

Förväntningarna var stora inför 2016/2017 med Nathan som grundbult i Umeås lagbygge – men allt sprack med knäskålen som splittrades på första träningen.

Nu efter ett års frånvaro och rehabträning blir det efterlängtad comeback för 22-åringen. Han har tränat med laget i omgångar i höst och efter de senaste dagarna så är det klart med både nytt kontrakt och comeback – som beräknas ske redan i dag i Östersund när BSKT träningsspelar mot norska Bärum. Umeå spelar sedan även måndag mot Jämtland Basket.

– Det är ingen hemlighet att vi inför förra året byggt laget runt Nathan, hans skada var det värsta som kunde hända i det läget. Nu är vi glada att kunna göra en nystart med honom, säger Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano.

Kontraktet med Nathan Dawit gäller för säsongen 2017/2018.

Umeå BSKT har jämfört med förra säsongen halverad spelarbudet.

– Det är tack vare en personlig sponsor som kontraktet med Nathan blivit möjligt, förklarar sportchef Luca Romano.

I försäsongens inledande träningsmatcher har Umeå förlorat efter förlängning mot Jämtland och med 18 poängs marginal borta mot regerande mästarlaget BC Luleå.

–  Nu får vi ännu en ”go to guy”, Nathan Dawit tillsammans med Arik Smith blir bra för laget, säger Luca Romano.

– Det är 1,5 år sedan jag spelade match och det ska bli så kul att få spela basket igen  Jag trivs i stan och fick inte påbörja min säsong i fjol, så jag vill påbörja och fullfölja den här i Umeå i år. Vi har ett bra lag och vi kan chocka den här säsongen, säger Nathan Dawit.

– Det är kul att Nathan är tillbaks i truppen. Jag ser fram emot att få fortsätta jobba med en av Sveriges mest talangfulla spelare. Han utvecklades mycket som spelare första säsongen och jag tror att han under sin rehab har utvecklats minst lika mycket mentalt. Han kommer fortsätta utvecklas, han har det i sig,  säger coach Jesper Gustavsson.

Umeås trupp med Nathan Dawit består nu av tolv spelare.

Förlägningar: Nathan Dawit, Albin Frank, Egal Saleman, André Nilsson, Fredrik Björnsson och Anton Leth.

Nyförvärv:  Arik Smith (Ostuni, Italien), Alexandros Varytimiadis (Aries Trikala BC), Eric Gilchrese (Baerum, Norge), Nick Schlitzer (Olimpi Tblisi, Georgien), Rami Ghanem (Tryout: College, Kanada), Chris Singhateh (Tryout: College, USA),

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.