Värvningsbomber och mera

Med endast tre veckor kvar till ligapremiären levererar Jämtland Basket en riktig värvningsbomb när man under måndagen meddelade att finske landslagsguarden Antto Nikkarinen är klar för Östersundsklubben. 26-årige Nikkarinen blev vald till den starka finska ligans mest värdefulle spelare under förra säsongen.

–       Antto är en spelare som gör sin omgivning bättre, gillar att dra upp tempot och är speciellt skicklig i det så viktiga ”pick and roll-spelet”. Vi vill ju gärna bygga vidare på förra säsongens koncept med ett snabbt spel som grund och Antto är väldigt lik Jabril (Durham, Jämtlands pointguard i fjol) i spelstil med en högutvecklad speluppfattning, säger head coach Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande.

Noterbart: Antto Nikkarinen finns med på ligans upptaktstträff i Stockholm och anländer till Östersund senare under måndagen men deltar inte i träningsmatchen mot Umeå BSKT på kvällen

– Ärligt talat hade jag tänkt befinna mig längre söderut än i Jämtland, men hade svårt att hitta ett lag och det blev intressant när Jämtland tog kontakt, säger den erfarne och välmeriterade pointguarden från Finland som siktar på att vara med i diskussionen om en landslagsplats inför senhöstens VM-kval med Finland.

x x x x x

Södertälje Kings har, som Sportbladets Malin Wahlberg var först med på twitter, gjort klart kontrakt med Tobias Borg.

Borg uppträder i detta nu på Upptaktsträffen där han sade så här om att återvända till Södertälje.

– Det ska bli riktigt kul, jag har varit i Spanien i tre år och haft en roll som grovjobbare från bänken. Nu hoppas jag få en större roll.

Borg tippade även hur säsongen ska sluta.

– Coacherna får säga vad de vill, jag säger att vi vinner.

x x x x x

I genomgången med coacher för Basketligan Herr blev BC Luleå klart favorittippat till nytt SM-guld. Södertälje främsta utmanare i förhandssnacket.

x x x x x

Besked i dag har kommit om spelplats för Sveriges herrlandslags första hemmamatch i VM-kvalet. Sverige möter Ukraina i Norrköping den 23 november.
Så här spelar Sverige i VM-kvalet:
23/11: Sverige-Ukraina (i Norrköping)
26/11: Lettland-Sverige
23/2: Sverige-Turkiet (ort ej klar)
26/2: Ukraina-Sverige
28/6: Sverige-Lettland (ort ej klar)
1/7: Turkiet-Sverige

x x x x x

I dagens twitterflöden i basketvärlden uppges (Nick Rajacic) att veteranen Christian Maråker lägger skorna på hyllan och (Tapio Joulamo) att stortalangen Emilia Stocklassa (förra säsongen i Umeå och som senaste tiden saknats i nya klubben Eos träningsmatcher) ska lägga av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.