Skadesmäll för Udominate

Tyvärr måste det rapporteras om en skadesmäll för Udominate. Amerikanskan Hollie Mershon, som tidigare råkat ur för en korsbandsskada, föll ihop med svåra smärtor i slutet av tredje perioden i matchen mot Samsun Canik i östuropeiska ligan. En match som spelades i Riga Lettland.

Det såg ut som en ny knäskada. Denna gång en vridning i det andra knät som vek sig, alltså inte samma som tidigare opererats. Men helt omöjlig utifrån filmbilderna att veta vilken typ av skada det handlar om och hur illa det är med Mershon.

Bloggen var på plats i Uppsala när Hollie åkte på sin korsbandsskada i semifinalspelet våren 2016. Utan att vara det minsta läkarutbildad så måste jag tyvärr säga att det såg lika illa ut nu som då. För att fastslå vad det är för typs av skada behövs inte bara läkarundersökning, utan sedan även magnetkameraundersökning. Men risken finns att säsongen är över för Mershon.

Hollie ska läkarundersökas, klubben ska försöka få det gjort i Riga under lördagen, men hade på fredagskvällen ingen närmare information att ge

Matchen slut: Samsun Canik-Umeå Udominate 53-68 (9-9, 15-20, 15-23, 14-16).

Umeås poäng: Hollie Mershon 12, Tiffany Brown 12, Ana-Marija Begic 8, Lisa Koop 8, Gigi Mazionyte 8, Mante Kvederaviciute 6, Danielle Elvbo 5, Isabell Edholm 5, Sandra Hansson 4.
Korta inhopp noterades för Marina Bas och Frida Modig.

x x x x x

Här nedan lite löpande matchraportering

Klockan 17:00 är det uppkast i premiärmatchen för Umeå Udominate i den östeuropeiska ligan EEWBL.

Motståndare är turkiska Samsun Canik.

Första perioden: Två totalt iskalla lag med en orgie av missar. Samsun 2 av 11 från golvet, men fått en del straffkast. Umeå har träffat 4 av 24 skottförsök.
Ställningen 9-9 efter tio minuters spel.

Andra perioden: Faktiskt ser det ut som nästan alla spelare är jettlaggade och lirar med såpad boll. Spelare på båda sidor missar layups och skjuter skott som inte ens är nära att gå i. Udominates inhoppare Isabell Edholm visar hur det ska gå till med en tvåa och en trea som ger hennes lag lite momentum. Hollie Mershon hittar av med ett par treor och andra perioden slutar 15-20. utöver Edholm har även Sandra Hansson gjort bra inhopp.
Noterbart är att statistiken på Fiba livestas inte är helt korrekt, Mershon har träffat totalt tre treor i första halvlek och är i verkligheten poängbäst med 9 poäng.
Ställningen i halvtid: Samsun-Udominate 24-29.

Kort sagt saknas det mesta i den första halvan. Vi ser misstag som på div 2-nivå, lågt tempo och på skotten är Samsun 27% och Umeå 30%.
Det kan bara bli bättre efter paus…

I början av tredje perioden missar Lisa Koop sin typ sjunde layup. Ana-Marija Begic missar ensam med korgen. Hmm. Tiffany brown görnu i alla flal poäng och Merhson drar i sin fjärde trea för dagen. I mitten av tredje har vi 31-43. Tolv poäng upp för Umeå och matchen största ledning.

Tredje perioden slutar 15-23 och Umeå är i ledning med 39-52 inför sista perioden.

I mitten av fjärde är ställningen 46-62. Udominate har stängt till bra i försvaret.
En annan notering från matchen är att ryskan Marina Bas bara fått knappt fyra minuters speltid.

Period 4: 14-16. Umeå-laget håller undan till säker seger mot ett inte märkvärdigt turkiskt lag.