Ny amerikanska in

Norrköping Dolphins har fortfarande skador i truppen och efter en tung start i basketligan dam så förstärks laget med en ny amerikanska.

Deanna Weaver är en 25-årig guard på 180 centimeter som förra säsongen spelade 10 matcher för Neuss Tigers i tyska andraligan där hon snittade 9 poäng och 10 returer. Hon har före det spelat med Mackay Meteorettes i State league i Australien. Collegebasket i USA spelade hon med Boise State.

– Hon har en basketkropp för de större positionerna, men tanken är att hon ska kunna hjälpa oss på guardpositionerna. När vi letar spelare vill vi ha spelare som kan täcka fler positioner, flexibiliteten är viktig, säger coach Jesper Sundberg till klubbens hemsida.

Norrköping har svår bortamatch i morgon kväll fredag då laget gästar Luleå Basket. Då kommer Weaver knappast att delta.

- Processen att få henne spelklar har påbörjats och vi hoppas det går så snabbt som möjligt, men jag räknar inte med henne mot Luleå, säger coachen.

Trolig debut för Dolphins nya amerikanska blir borta mot Udominate i Umeå den 14 oktober.

2 kommentarer

 1. Michael Almenäs

  Bäste Bloggen !
  Har Udominate någon plan B om Hollie Mershon blir borta länge,
  med tanke på Eurocupspel och EEWW ?

  • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

   Svar: Klubben lär agera utifrån hur länge Mershon blir borta. Besked lär komma inom kort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>