Chockvarningen

Umeå BSKT var nära jätteskräll borta mot Norrköping.

– De som räknat ut oss före säsongen får nog börja räkna om, vi kan chocka med det här laget, säger Nathan Dawit inför tisdagens hemmapremiär mot Uppsala.

Blir det en rysare mot Uppsala?
– Ni kan förvänta er en bra match av oss. Vi ska komma ut hungriga och går in för att vinna, säger Nathan Dawit.

Den 22-årige shooting guarden, som innan ligapremiären inte hade spelat någon tävlingsmatch på ett och ett halvt år på grund av svår knäskada, fick begränsad speltid i Norrköping på grund av att han åkte på fyra foul. Nathan hann i alla fall få väg fyra skott, två tvåpoängare och två trepoängare. På det var han hundraprocentig (!).

– Jag ska försöka göra mitt bästa även i fortsättningen.

Mer läsning (Plus): Dawit: ”Vi kan chocka”

Matchguide SBL (SvenskaBasketLigan)
Umeå BSKT–Uppsala 
Plats: Umeå Energi Arena Vatten
Tid: Kl, 19.04 tisdag.

Tränarsnack
– Vi är lite besvikna på att det blev knapp förlust i slutet nere i Norrköping, men kommer självklart taggade till vår hemmapremiär, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.
Borta mot Dolphins (99-95) hade Umeå bollen mycket i det som blev mera ”run and gun” än en tillknäppt defensiv historia.
– Vi hade 91 possesions mot 84 för Dolphins, det är riktigt högt. Det var ju våran match, så vill inte Norrköping spela. Förhoppninvis så ska vi kunna spela vår basket även mot Uppsala.
– I spelet ändrar vi inte mycket, vi öser på med mycket poäng framåt, men ska försöka stänga till lite mer i försvar. I premiären blev det lite mycket insläppt i fjärde quartern, säger Umeå-coachen.

Uppsalas Kevin Gaines var inte nöjd med sitt lags premiär som gav storförlust mot Borås;
– Vi gjorde alldeles för många misstag och … Nej, mycket måste se bättre ut mot Umeå, säger Uppsala-coachen till UNT.
– Vi möter ett riktigt bra Umeå, som har sett riktigt bra ut på försäsongen och som gjorde en riktigt bra premiär mot Norrköping i Norrköping. De har bra guards, bra skyttar och en insidekille i André Nilsson som tar mycket plats.
Kevin Gaines ser Arik Smith och Eric Gilchrese som rejäla hot.
– De har en väldigt stor roll i Umeås lag. Smith är en fenomenal en mot en-spelare och kan avsluta på alla sätt. Han har sett riktigt bra ut måste jag säga, lyder Kevis Gaines analys till UNT.

No­te­ra att…
… I sin premiär föll Uppsala med 54–85 mot ett högprocentigt Borås. Uppsalas centralgestalt Axel Nordström gjorde då 22 poäng och tog 8 returer.
… Egal Saleman ledde Umeå med 24 poäng i premiärmatchen.
… Arik Smith spelade fulla 40 minuter i Norrköping och gjorde 19 poäng.

Övriga matcher
I kväll tisdag spelas ytterligare en match; BC Luleå-Norrköping Dolphins.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.