741A2557

En hyllning till Umeå

Efter att ha åkt på förlust med 29 poängs marginal så hyllade Spartak Moskvas general manager Steve Costalas Umeå oreserverat.

- Vi hade ställt in oss på att Umeå skulle vara bra, men de var mycket bättre än vad vi trott på förhand. Bara att säga grattis. Vi får åka hem till Moskva och omgruppera, säger Steve Costalas och fortsätter;

- Om något var positivt i kväll så är det att vi fick se en organisation på uppgång, Umeå är en klubb som verkar vara på väg mot nästa nivå. Vi har också blivit väldigt väl omhändertagna under tiden här i Umeå.

En fråga kring att Spartak saknade sin (skadade) veterancenter Irina Osipova och hade ett väldigt ungt lag viftade Costalas bort.

- Det är inget att skylla på.

Udominates coach Julian Martinez Alman var belåten med sitt lags insats. Kvällens lagkapten Mante Kvederaviciute var bara ett exempel.

– Mante gjorde verkligen ett statement i kväll och visade vad hon kan.

- Våra tre stora spelare gjorde ett kanonjobb, vi hade fem spelare på tvåsiffrigt i poäng och även de andra var som klippor.

Umeå-coachen var i sista perioden mån om att ingen skulle slappna av. Snabb timeout då Moskva fick ett par lätta poäng.

- I kväll mötte vi ett lag som hade det kämpigt, men man vet inte hur det blir framöver. Vi måste tänka att poängskillnaden kan få betydelse när gruppspelet ska summeras. Spartak kanske förstärker sitt lag och vi vill ha med oss bra marginal.

Bilden: Udominate Baskets Lisa Åström delade ut pris till matchen lirare, Ana Marija Begic i hemmalaget och Luliia Gladkova i gästande Spartak Moskva.
Foto: Peter Hegethorn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>