Kings söker ersättare

Södertäljes landslagsguard och hemvändare Tobias Borg har en fraktur i handen, en skada som beräknas hålla honom borta i sex veckor. Skadan innebär att Borg kommer att gå en kapplöpning mot tiden för att hinna tillbaka till Sveriges VM-kvalpremiär hemma mot Ukraina den 24 november.

Klubblaget Södertälje Kings vann i kväll onsdag på hemmaplan returmötet mot ungerska Szolnaki Olaj med 75-73, nu spelade det ingen roll sammantaget i kvalet till EuropeCup då det ungerska laget hade vunnit stort i första mötet. Totalt 159-138.

I samband med segern säger Kings coach Ludde Degernäs till Länstidningen i Södertälje att klubben nu jagar förstärkning för att täcka upp för Borgs frånvaro.

– Vi tittar runt. Det är vårt jobb som coach och klubb, vi kollar över hela marknaden. Vad som är viktigt för mig är att inte ta den första bästa spelaren. Jag vill veta att det är en bra kille, med bra karaktär, för jag vill ha någon som kommer in bra i laget, säger Ludwig Degernäs på presskonferensen efter matchen.

Södertälje Kings–Szolnaki Olaj 75–73 (7–17, 17–19, 24–23, 27–14).
Poäng, Kings: Valter Lindström 24, Adam Ramstedt 14, Martin Pahlmblad (k) 10, Nicholas Spires 10, Toni Bizaca 8, Aaron Anderson 5, Oskar Holm 2, Mario Blazevic 2.
Poäng, Szolnoki: David Vojdvoda (k) 18, Tarik Phillip 14, Quincy Ford 11, Adam Toth 10, Strahinja Milosevic 7, Laszlo Polyak 7, Kendrick Perry 6.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.