Lite efterskörd

Här kommer lite efterskörd från ligamötet Umeå BSKT-Uppsala Basket.

På förhand två lag som tippas göra upp som sista slutspelsplatsen tillsammans med Nässjö. I perspektiv har störst förändring skett med Uppsala-laget efter riktigt rejäla ekonomiska problem med skulder som var uppe i över två miljoner.

Umeå BSKT har en mager budget, men det har mer varit ”normaltillstånd” under de här första åren i ligan.

Hemmaförlust mot Uppsala var inte vad Umeå vill ha.

- Jag är jättebesviken på oss starters, det var vi som borde ha spelat bättre. Grabbarna som kom in från bänken, som Fredrik Björnsson och Anton Leth, gjorde ett bra jobb, säger Umeås lagkapten Egal Saleman.

- Bollen rörde sig inte alls för oss, det var inte alls som på försäsongen och mot Norrköping. Det blev för passivt, vi stod med bollen uppe på huvudet i stället för att attackera, så vi sköt bara nio straffar, det kan jämföras med Uppsalas 21, säger coach Jesper Gustavsson.

Uppsalas Kevin Gaines, nyligen utnämnd till assisterande coach för herrlandslaget, var såklart mera nöjd. Inte ens Umeås drömstart med 9-0 fick honom att fundera på att justera sin gameplan det minsta.

- Vi ville inte överreagera på deras start, vi ville hela tiden se till att skydda vårt tresekundersområde mot deras större spelare. Sedan handlar det mycket om att välja tempo. Jag tycker vi gjorde precis det vi hade planerat i 40 minuter.

Uppsala har tappat en lång rad stjärnor, mot Umeå var det tunga minuter på en femma med en hel del rutin; Rickard Eriksson 35 år, Rhys Carter 33, Mannos Nakos 29, Axel Nordström 25, plus Anes Zekovic 21.

- Vi hoppas senare kunna ta in någon till spelare, men i nuläget är det de här killarna vi har. Det är smarta spelare som ska ha stort beröm, säger Kevin Gaines.

Läget i kampen om placering sex (sista slutspelsplats) i SBL

6. Uppsala Basket       1/1    2
——————————————–
7. Umeå BSKT             0/2   0
8. Nässjö Basket          0/2   0

x x x x x

Regerande mästarlaget BC Luleå studsade tillbaka efter premiärdebaclet nere i Södertälje. Inför starka 2065 åskådare på hemmaplan vann BC Luleå med klara 94-79 mot Norrköping.

Effektivaste liraren på banan en viss Yannick Anzuluni med 21 poäng + 9 returer. Han sköt 5 av 8 på tvåor och 3 av 5 på treor.

En stukad fot tvingade Denzel Andersson att bryta matchen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>