Varför inte Rudy Mbemba

Södertälje Kings har landslagsmannen och pointguarden Tobias Borg handskadad med en prognos på sex veckors frånvaro. Coach Ludde Degernäs sade i går att King söker en ersättare. ”Vi tittar runt. Det är vårt jobb som coach och klubb, vi kollar över hela marknaden.”

Länstidningen i Södertälje kör i dag en krönika där tidningens expert Jacob Sjölin för fram åsikten att klubben ska använda de lokala grabbarna med Valter Lindström i spetsen på den guardpositionen. Inte ersätta Borg utan i stället kika efter en forward.

Bloggen kan inte låta bli att föra fram ett namn – en svensk pointguard av högsta klass som för närvarande är kontraktslös.
Rudy Mbemba!

När Borås nyligen hade liknande bekymmer  så plockades Jonathan Person in som vikarie för Nimrod Hilliard. Person fick sedan ett utlandskontrakt med Targu Mures i Rumänien.

Visst vore det intressant att få se Rudy Mbemba i ligan igen. Förra säsongen med Umeå BSKT blev så att säga söndertrasad av en höftskada. Det finns säkert en lång rad alternativ på namn som Kings kollar på, men varför inte Rudy Mbemba.

Om vi ponerar att Tobias Borg blir borta fram till efter landslaguppehållet under senare delen av november, ja då missar han sju ligamatcher med Kings, i sista omgången före landslagsfönstret den 17 november spelar Kings borta mot BC Luleå!
Noterbart är att det den 10 november är match i Umeå mellan BSKT och Kings.

Publiken i både Umeå och Luleå skulle garanterat lockas. Och det kan ju vara en lämplig utvärderingsperiod för Södertälje.

Matcherna Tobias Borg troligen missar:
13 okt Nässjö-Södertälje
20 okt Borås-Södertälje
26 okt Södertälje-Norrköping
3 nov Uppsala-Södertälje
10 nov Umeå-Södertälje
13 nov Södertälje-Jämtland
17 nov BC Luleå-Södertälje

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>