Från WNBA till Udominate

Udominate har hittat ersättaren för långtidsskadade Hollie Mershon. Det blir WNBA-meriterade amerikanskan Brianna Kiesel.

Brianna Kiesel beskrivs som en hårt jobbande tvåvägsspelare som är stark i en-mot-en-spelet både offensivt och defensivt.

– Brianna är en explosiv guard som kommer hjälpa mycket i back courten, hon tillsammans med Tiffany (Brown) kommer skapa mycket själva men också för andra spelare, att hon spelat i WNBA samt EuroLeague ger oss även rutin vilket alltid är bra, säger Udominates sportchef Bo Ågren-Malm i ett pressmeddelande.

Umeå-klubben fick lagkaptenen Hollie Mershon knäskadad med beskedet att säsongen är över. Udominate har nu klart med en meriterad ersättare som kan spela både shooting guard och pointguard.

– Hon är vad vi letat efter, en komboguard som med trygghet kan spela både på position ett och två. Hon är kanske inte en lika bra skytt som Hollie, men Brianna är en mångsidig spelare med talang både för det offensiva och det defensiva, säger Julian Martinez Alman till Bloggen.

– Klubben anstränger sig för att hitta bra spelare, så jag är mycket glad att vi fann Brianna Kiesel.

Brianna Kiesel var stjärna på college med Pittsburgh Panters och gick som nummer tretton i draften till ligan i USA, Womens NBA. Under säsongerna 2015, 2016 och 2017 har 24-åringen spelat totalt 57 matcher i WNBA. Det med klubbarna Tulsa (34 matcher, starter 15 gånger, snitt 18 min, 5,1 poäng, 1,8 assists, 0,8 returer), Dallas (14 matcher, snitt 7 min, 0,9 poäng, 1,3 assists, 0,4 returer) och Atlanta (9 matcher, snitt 8 min, 1,6 poäng, 1,0 assists, 0,4 returer),

På den här sidan Atlanten har guarden, som mäter 170 cm, spelat två säsonger, 2015/2016 i Jerusalem, Israel, och 2016/2017 med Uni Györ i Ungern.

Förra säsongen med Uni Györ i den högsta europeiska klubblagsserien EuroLeague spelade Brianna Kiesel 14 matcher och snittade 10 poäng, 2,3 returer och 3,3 assists. Det blev även 26 matcher i ungerska ligan med snittet  11,2 poäng, 3,2 returer och 3,5 assists.

Sett i ljuset av att Udominate i de senaste matcherna haft sex-sju spelare på tvåsiffrigt i poäng har klubben inte jagat någon ”stjärna” som egenhändigt gör 30 poäng per match.

– För mig är en stjärna någon som gör många tuffa saker för laget, säger Udominate-coachen.

Mer läsning (Plus): Coachen efter spelarspaningen ”Nästan tappat synen”

Amerikanskan beräknas landa på Umeås flygplats under måndagseftermiddagen och ska finnas med på Udominates kvällsträning.

Udominate spelar sin nästa match på torsdag med bortaplan i EuroCup mot Artego Bydgoszcz i Polen.

Här ihopklippta höjdpunkter md Brianna Kiesel i EuroLeague

Här lite fina ögonblick med Brianna Kiesel i WNBA. Som synes på några sekvenser så spelade Udominates nyförärv tillsammans med svenska Amanda Zahui i Tulsa 2015.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.