Har landat i Umeå

Bloggen lyckades vara först att välkomna Brianna Kiesel till Umeå. hennes sista flight från Stockholm till Umeå landade tio minuter före tidtabell och därmed hann undertecknad hälsa någon minut före Udominate Baskets delegation bestående av sports director Bo Ågren-Malm och general manager Joakim Genetay.

Amerikanskan från New York hade en klassisk långresa med rejäla väntetider på flygplatser och – såklart – en gråtande baby som stolsgranne över Atlanten. Så det blev ingen sömn.

Brianna Kiesel var ändå positiv.

– Jag behöver inte sova (stort leende), men nu är jag här och ser fram mot det här. Jag har snackat med coachen och vi verkar ha gemensamma idéer.

Om det blir debut för Udominate redan i torsdagens bortamatch i EuroCup mot Artego Bydgoszcz i Polen är i skrivande stund oklart.

– Jag hoppas det ska lösa sig med letter of clearance från klubben i Puerto Rico, säger den 24-åriga guarden – som lämnade WNBA-laget Atlanta i juli och senare blev klar för klubben Gigantes De Carolina. Hon har dock inte spelat en enda sekund i Puerto Rico. Faktiskt inte ens satt sin fot där.

– Jag skulle åka till Puerto Rico, men då kom orkanen och ligan där blev inställd.

Mer läsning (Plus): Orkanen förde henne till Umeå

Bilden: med rejäl packning landade Brianna Kiesel i Umeå.
Foto: Peter Hegethorn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.