Umeå har bra stats

Umeå BSKT har fyra raka förluster – men bra stats. Exempelvis 35,3 returer/match då lagets motståndare har i snitt 34,8 returer. I antal turnover är Umeå på 13,3 – exakt samma som motståndarlagen. Laget skjuter 80 procent från strafflinjen – motståndarna 78%. Så där ser det ut i de flesta kolumner.

– Vi fyller i alla våra statistiska mål, lag med de siffror vi har har nått slutspel alla de senaste fem åren, säger coachen Jesper Gustavsson.

I vilka delar vill du se ännu bättre siffror?

– På tvåpoängsskotten ligger vi på 49,5% träff, den siffran ska upp till över 50%. Sedan skjuter vi lite för lite straffkast.

I ligan har Umeå hittills den här säsongen fått i snitt 14 straffkast per match, vilket kan jämföras med motståndarnas snitt på 24 straffchanser.

– Vi har inte fått med oss något i slutet av matcherna, i fjärde perioden knappt några straffar. Vi ska inte skylla allt på domarna, vi behöver själva se till att få fler snabba uppspel med attack genom att springa i fyra perioder och inte i tre, säger BSKT-coachen.

SBL. Matchguide
Umeå BSKT–Jämtland Basket
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 19.04 fredag.

Tränarsnack
…  Alla är redo inför derbyt mot Jämtland. Vi har haft en riktigt bra träningsvecka med gott humör, men ändå finns där lite grinighet efter att vi förlorat i tre tajta matcher, säger Umeås Jesper Gustavsson.

No­te­ra att…
… Jämtland har inlett serien med tre raka segrar. Umeås tristare facit är fyra raka förluster, varav tre i slutminuterna mot Norrköping, Borås och Luleå.
… Den här säsongen deltar bara åtta lag i herrarnas basketliga. De sex främsta går till slutspel.
… Jämtland har plockat in rutinerade amerikanen William Walker som vikarie för fotskadade forwarden Brandon Taylor. Walker som tidigare spelat i flera svenska ligaklubbar är spelklar och gör Jämtlands-debut i matchen mot Umeå.
… Umeå har herrligans bästa poängplockare i Arik Smith. Han toppar statistiken med sina 20,8 poäng per match.
… På försäsongen spelade Umeå och Jämtland två träningsmatcher där Östersunds-laget vann knappt i båda, i mötet i Umeå krävdes övertid.
… Umeå BSKT mönstrar fullt manskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.