Söndagsmixen

Lugnt på matchfronten denna söndag, så Bloggen ger sig på en liten söndagsmix.

Gammalt radarpar: Omar Krayem ledde i senaste omgången La Havre till säsongens andra seger (omgång 5) med 85-75 borta mot Denain i franska andraligan. Krayem hade 18 poäng och 5 assists. Germain Jordan hade också en stor roll i senaste rundan i andraligan i Israel. Han gjorde 19 poäng, tog 15 returer, plus 5 assists.

x x x x x

Skadekris: Polska Wisla Krakow har 0/4 i upptaktern i Euroleague och laget har drabbats av tunga skador, bland annat trasigt korsband som drabbat förra Luleå-spelaren Jelena Antic. Wisla har nu värvat serbiska guarden Tamara Radocaj – välbekant spelare, som bland annat tidigare i karriären med Uni Györ mött Udominate i EuroCup. Knäskadan på Jelena Antic innebär förstås att Makedonien får klara sig utan henne i EM-kvalet – där nästa match är Sverige-Makedonien på onsdag.

x x x x x

Kvalnamn: Som bekant har en rad olika importspelare hjälpt Luleå Basket till de senaste årens SM-guld. I gårdagens EM-kval fanns i Belgiens segerlag (enkelt mot Schweiz)  Sofie Hendrickx (2 poäng + 7 returer) och Julie Vanloo (6 poäng + 7 assists). I Nederländernas förlust mot Ukraina noteras 6 returer för Janis Ndiba. En tidigare Udominatespelare är Chantelle Handy, hon gjorde 13 poäng när Storbrittanien vann mot Israel.

x x x x x

Inför EuroCup: Avgörande matcherna i gruppspelet i EuroCup närmar sig. Umeås damer har i nästa runda hemmamatch mot polska Artego Bydgoszcz.
Datum: Torsdag 23 november – en match som för övrigt livesänds på vk.se. Artego Bydgoszcz är fortsatt obesegrat i polska damligan med åtta raka. I sista matchen före landslagsuppehållet hade Artego fyra spelare på tvåsiffrigt i poäng;  Stallworth 18, O’Neill 14, McBride 14, och Miedzik 12.

x x x x x

Umeå-dubbel: Kommande fredag den 17 november har Umeås båda ligalag matcher samtidigt.  Umeå BSKT ska följa upp chock-siffrorna mot Södertälje Kings med hemmamatch mot Norrköping Dolphins. Udominate Basket ska återsamlas efter landslagsuppehållet för bortamatch mot Telge i Södertälje.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>