Nya tag efter smäll i Umeå

I kväll måndag ska Södertälje Kings ta nya ligatag efter smällen i Umeå i fredags.

– Vi hade inte tillräcklig energi eller hunger i matchen. Problemet var defense över hela banan och det var inte att det var någon spelare, jag tycker att vi alla släppte in poäng över hela banan. Men också får vi inte ta bort att Umeå spelade bra basket, de har ett bra lag. De spelade fyrtio minuter bra och vi orkade inte matcha deras intensitet i matchen, säger Kings coach Ludde Degernäs till klubben hemsida.

Nu gäller det hemmaplan för Södertälje mot ett annat norrlag – Jämtland Basket. Kings räknar med att då kunna använda landslagsguarden Tobias Borg – som senast värmde upp med laget i Umeå, men stannade då på bänken.

Jämtland kommer från tre raka förluster (inklusive en torsk i Umeå).

- SBBK går tungt på några få spelare, så vi kommer förstås att försöka spela fysiskt, snabbt och med hög intensitet för att se om fredagens match sittet kvar i ben och huvud på Kings-spelarna, säger Jämtlands coach Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>