Nya problem för Udominate

Att förlora mot Alvik och se slutet på en 39 matcher lång segersvit i ligans grundseriespel är inte Udominates största problem i dagsläget.

Betydligt värre är nya problemet med en ryggskada på stora centern Lisa Koop som inte spelade vare sig mot Telge i fredags eller mot Alvik på söndagen

– Lisa Koop har haft ryggproblem en tid och nu blev vi tvungna åka till läkare i Stockholm. Hon missar troligen även torsdagens match i EuroCup, förklarar coach Julian Martinez Alman.

Det är på torsdag som Umeå-laget spelar hemma mot polska Artego Bydgoszcz i EuroCup, det gäller då näst sista gruppspelmatchen.

Udominate har just nu ett oerhört tätt spelprogram. På söndag är det ny toppmatch i ligan – då hemma mot regerande mästarlaget Luleå Basket, och följande torsdag sista avgörande gruppmatchen i EuroCup hemma mot MBA Moskva.

x x x x x

Udominate-coachens kritik mot det tuffa spelprogrammet – och särskilt att spela mot Telge i fredags som egna klubben begärt i planeringen – delas av lagkaptenen Mante Kvederaviciute:

– Jag kom direkt från EM-kvalet och hann inte ens ha en träning med klubblaget. Jag måste säga att ingen ska behöva spela match direkt på fredag. Ingen av mina lagkamrater i Litauen behövde spela förrän tidigast söndag.

Mante tar absolut inget ifrån söndagens stora vinnare Alvik Basket.

– Alvik pushade bollen bra och gjorde det svårt för oss. De fick till ett ryck just före paus och fortsatte sedan i samma stil. Så var det med det.

Mer läsning: Struntar i svit – ny skada oroar

Mer läsning: Analys: Tufft schema spräckte sviten

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.