Coachen ”Inte väntat”.

Udominate Baskets coach Julian Martinez Alman var efter segern med 86-72 lite förvånad över den totala laginsatsens nivå.

- Efter de senaste dagarnas händelser så hade jag inte riktigt väntat mig att få se detta fina fokus. Alla klarade av att spela ett bra lagförsvar. Alla kämpade på och ingen gav upp något när vi var i underläge.

Udominates gameplan defensivt innehöll i grunden idén att trötta ut gästerna.

- De skulle få betala fysiskt för varje poäng och sedan hade vi tålamodet att vänta ut det tills vi kunde avgöra, förklarar Julian Martinez Alman.

Sista perioden slutade hela 30-14 till Udominate som totalt vann med 86-72.

Delar vi upp matchen i två delar så får vi följande siffror:
Första halvlek 33-42
Andra halvlek 53-30

Lika stor förvandling var det gällande Tiffany Brown. Stjärnguarden fick efter rattfyllerihistorien okej till spel, men fick börja på bänken. När hon sedan fick hoppa in så blev blev fel  i första halvlek.
Allt rätt i andra halvan.

I hennes huvud fanns nog funderingar på allt möjligt där i inledningen. När hon blivit varm och sedan fick i ett par bollar så lossnade det. Jag måste säga att jag inte alls förväntat mig en så bra prestation, säger Udominate-coachen.

Mer läsning: Stjärnans oväntade förvandling

Utöver Tiffany Browns andra halvlek så fanns flera rejäla prestationer för hemmalaget. Ana-Marija Begic med 17 poäng på 19 minuter från bänken. Brianna Kiesel som hade en dubbel-dubbel med 13 poäng + 10 returer, samt 3 assists, 4 steals och 0 turnovers. Lisa Koop gjorde ett jättejobb defensivt och satte 6 av 8 skott.

Mer läsning: Ett steg mot slutspel

Segern mot Artego innebär att Udominate har ett bra utgångsläge inför sista omgången i gruppspelet i EuroCup. En seger i sista hemmamatchen mot MBA Moskva garanterar en slutspelsplats.

Det finns även möjligheter vid en eventuell förlust.

- Det är ingen idé att ta fram kalkylatorn och börja räkna på det redan nu. Vad vi gör nu är att vi fokuserar på vår match mot Luleå Basket, säger Julian Martinez Alman.

Det är nu på söndag som Udominate på hemmaplan möter regerande svenska mästarna Luleå Basket.

3 kommentarer

 1. mats danielsson

  Mig veterligen har varje klubb som råkat på en spelare som kört onykter m m stängts av en kortare eller en längre tid från spel i klubben som en markering på det hela oavsett den rätta tanken på rehabiliteringsåtgärder. I fallet Tiffany Brown är det fråga om ”rejäl fylla” och kanske narkotikabrott som gör saken etter värre. Du har som vanligt ingen egen åsikt om det hela utan är mest bara intresserad att Udominate vinner till varje pris… och som en parantes även kommentera de enorma skulder som Udominate har.
  När VK behandlar liknande ärenden så tvekar dom inte att klanka på klubbarnas agerande om inte man markerar det olämpliga, d v s stänger av spelaren eller sparkar denne. Du som en av sportcheferna på VK, och som enbart skriver om basket (?) och i viss mån om trav borde kanske fundera över din roll och uppgift som journalist på denna lokaltidning. Du har ju ingen ryggrad som journalist förblindad av ditt basketintresse.

  • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

   Svar: Man kan ju undra om Mats Danielsson läser tidningen, om han gör det så väldigt selektivt. Men vi har yttrandefrihet, så välkommen.

 2. Michael Almenäs

  Bäste Bloggen,

  jag tycker du är en utmärkt sportjournalist, som rapporterar sakligt och initierat utan att agera som domare eller moralist. I din lördagskrönika redovisar du tydligt din personliga åsikt, utan raljerande
  och med hänsyn till den personliga integriteten.
  Mats Danielssons visar i sitt inlägg sin okunskap om journalistens uppgift. Att han inte gillar basket
  förstår man.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>