Svensk toppforward till Kings

Alexander Lindqvist är klar för Södertälje Kings. I landslagssammanhang har Alexander Lindqvist toalt 125 landskamper på olika nivåer, i seniorlandslaget 43 kamper. De senaste matcherna i blågult var i sommarens förkval till VM-kvalet.

Landslagsmannen, som skrivit på ett tvåårsavtal med Kings, är dock inte spelklar före jul då efter operation rehabtränar en knäskada (så kallat hopparknä).

– Jag är sjukt glad att vara tillbaka i Kings och att de har överseende med min skada och vågar satsa på mig även fast jag varit borta någon månad. Längtar tills jag tar på mig det gröna linnet igen, säger Alexander Lindqvist i ett pressmeddelande.

Alexander Lindqvist har tidigare i karriären spelat i Södertälje (två säsonger), samt i Nässjö (en säsong), Solna Vikings (fyra säsonger),  Uppsala (två säsonger) och utomlands ett par korta kontrakt, del i grekiska Aries Trikalla och dels i belgiska Charleroi.

Förra säsongen i Uppsala snittade han på 39 matcher 28 minuter, 14,4 poäng, 4,1 returer och 1,7 assists. I höst har den 26-årige forwarden, med Täby Basket som moderklubb, inte spelat alls.

Södertälje Kings har tappat Nick Spires till spanska ligan – och plockat in två nya; Amerikanen Auston Barnes och Alexander Lindqvist. På skadelistan finns landslagsguarden Tobias Borg som ska vara tillbaka efter jul.

- Nu tittar vi framåt med hög energi och med Tobbe och Alex tillbaka så blir vi tuffa att tas med efter julsäger coachen Ludwig Degernäs till klubbens hemsida.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>