Väntan på skadebesked

Tidigare i höstas var det Udominates Hollie Mershon som drog ett korsband. Nu går Luleås 22-åriga forward Katie Frerking och väntar på besked om sin knäskada.

Gången är den vanligt  – innan en magnetkameraundersökning kan göras så måste svullnaden i knät gå ner. Luleås amerikanska har tid för undersökning inbokad nu till helgen, så sannolikt kommer ett besked i nästa vecka.

Luleå Basket har börjat reka efter en ersättare och det är nog sannolikt att det landar där. Det är tyvärr sällan som misstänkt trasiga korsband visar sig vara något annat modell snällt och lindrigt. Frerking kan i alla fall leva på hoppet om det bästa några dagar till.

Udominate hittade Brianna Kiesel som ersättare för Mershon.  WNBA-meriterade Brianna Kiesel behövde lite tid på sig att komma in i sin nya klubbs spel, plus att det dröjde innan alla papper var klara – men det ser bra ut efter tre ligamatcher där 24-åringen snittat 17,7 poäng, 6,3 assists och 5,7 returer.

x x x x x

Umeå Udominate spelar detta veckoslut i östeuropeiska ligan.
Fyra matcher ska avgöras i basketligan dam här hemma;

I kväll onsdag: Visby-Alvik.
Lördag: Telge-Eos, Uppsala-Luleå, Norrköping-Mark.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>