Hyllar Umeå och Smith

Inför fredagens ligamöte mellan serietrean Borås Basket och tillfälliga (?) seriefyran Umeå BSKT (har en match mer spelad än lagen runt omkring i tabellen) så hyllar hemmalagets coach Henrik Svensson klubben i Umeå och poängmakaren Arik Smith.

– Umeå har jobbat på med tålamod i fyra år, de har tidigare haft det kämpigt resultatmässigt men i år har de fått ihop det. De har hittat bra spelare och utvecklat andra. Kul att se att tålamod lönar sig, säger Henrik Svensson i klubbens webbprogram ”The Hank Tank”.

En spelare Svensson lyfter fram lite extra är Umeås Arik Smith.

Arik Smith gör poäng på alla sätt, det är oerhört imponerande. Fortsätter han så här så kan han nå högre ligor, säger Borås coach.

Umeås coach Jesper Gustavsson svävar inte i väg får någon för klubben ovanligt hög tabellplacering.

– Det är bara början av december nu och vi försöker vara ganska ödmjuka med var vi råkar vara i tabellen. Vi koncentrerar oss på att göra bra insatser i match efter match, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Matchguide SBL
Borås–Umeå BSKT
Plats: Boråshallen
Tid: Kl. 19.04 fredag

Tränarsnack
– Det är fortsatt mycket fokus på oss själva för att jobba vidare med vårt nya lag där flera spelare är unga. Det är mycket kvar att lära och flera saker vi behöver utveckla, men vi är i alla fall bättre nu än vi var senast vi mötte Borås, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.
– Umeå är ett väldigt anfallsglatt lag, konstaterar Borås Henrik Svensson.

No­te­ra att…
… Ligatrean Borås har förlorat sina två senaste matcher, detta mot Uppsala och Nässjö.
… Ligafyran Umeå har vunnit sina två senaste matcher, detta mot Uppsala och Nässjö.
… Borås har fått stjärnguarden Nimrod Hilliard skadad.
– Han halkade på träning och skadade knät oturligt. Det är osäker status, vi väntar på magnetkameraundersökning, säger Borås coach Henrik Svensson.
Umeå saknar Egal Saleman som åkte på en smäll på träning. Den ”lättare skadan” kom lite olägligt då lagets schema i det läget innehöll tre matcher på åtta dagar. Egal har stått över två matcher och åker inte med till Borås.
… När lagen möttes i Umeå i mitten av oktober så föll BSKT i en rysare med 99–102 efter förlängning. Den gången gjorde Nimrod Hilliard 20 poäng och 12 assists för Borås.
… Umeås Arik Smith snittar 20,6 poäng, näst bäst i ligan. Bara Uppsalas Axel Nordström är ”värre” med snittet 20,67.
… Senast hemma mot Nässjö klev Nathan Dawit och Chris Singhateh fram i Umeås lag.
– Nathan har kommit igång. Många vid sidan av blev lite förvånade över Chris spel, men inom laget vet vi hur bra Chris är, så ser vi honom hela tiden på träningarna. Sedan har vi många bra spelare i laget så det är inte så lätt att ta plats, säger Jesper Gustavsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>