Söndagsvinst för Udominate

Söndagens spel i EEWBL är i mål för Umeås del.

Slutresultat: Hoptrans Sirenios, Litauen – Umeå Udominate 57-70 (18-21, 14-20, 17-15, 8-14).

Summering: Udominate spelade bra försvar och tog hem segern i en ganska tuff match sett till närkontakt av den graden att domarna tog 19 respektive 21 foul på lagen. Udominates coach Julian Martinez Alman tog det mest med ro, roterade på alla nio spelarna och använde inte en enda timeout. Sirenios främsta spelare före paus, ukrainskan Arina Bilotserkivska, stoppades helt i andra halvlek. Klart bäst på banan Umeås Ana-Marija Begic med en dubbel-dubbel på 20 poäng + 10 returer. Hon sköt 66% från golvet och hade plus 23 i plus/minus-statsen.

Umeås poäng: Ana-Marija Begic 20, Lisa Koop 11, Tiffany Brown 9,  Isabell Edholm 7, Mante Kvederaviciute 7, Gigi Mazionyte 7, Brianna Kiesel 6, Danielle Elvbo 2, Sandra Hansson 1.

x x x x x

Period 1: 18-21.
Jämnt första tio. Båda lagen spelade även i går och har tidigt använt nio spelare.
Period 2: 14-20.
Umeå skaffade sig nio poängs ledning, sista bollen lade Ana-Marija Begic i på ”buzzern” till halvtid.

Summering första halvan: Det storleken mindre Sirenios har krigat bra och det är 22-22 i returer. Ingen snäll vänskapsmatch, Brianna Kiesel har ett par gånger knuffats ut bland reklamskyltarna. Båda lagen är tuffa och domarna alerta. Lagfoul åt båda håll i både första och andra perioden.
Flest poäng före paus: För Umeå kroatiskan Ana-Marija Begic med 12. För Sirenios pointguarden från Ukraina – Arina Bilotserkivska med 11 poäng.

Period 3: 17-15.
Sirenios gör 6-0 på fyra minuter och det är 38-41. Ofattbara missar av Udominate där Koop och Mazionyte inte ens kan lägga i fria lägen nära korgen. Domarna är på hugget och Umeå har tidigt lagfoul även i tredje. Tiffany Brown har dragit på sig fyra foul på drygt elva spelminuter.  I senare delen av perioden lyckas Umeå få i några bollar och tack vare en trea av Mazionyte ”på Buzzern” är ledningen sju poäng inför sista.

Ställningen inför fjärde: Sirenios-Udominate 49-56.

Period 4: 8-14.
Jämnt till i mitten av perioden med Umeå i ledning med cirka fem poäng. Ett par insidespel ger ledning 55-64 och timeout Sirenios med 3:19 kvar på klockan. In slutet klarar inte Sirenios av att dyrka upp Umeås försvar och marginalen ökar.