Luleå-stjärnans säsong över

Nu finns det lika väntade som tråkiga beskedet för Luleå Basket. Regerande mästarlagets stjärna, amerikanskan, Katie Frerking missar resten av säsongen.

Knäskadan som hon råkade ut för i en match i Turkiet i spelet i östeuropeiska ligan – var som alla fruktat ett trasigt korsband. Hon kommenterar det själv på twitter där hon bland annat skriver att hon har hjärtesorg med smärtan att bli berövad sin passion – efter beskedet att hon råkat ut för karriärens andra korsbandsskada. ”Även om jag känner mig nedbruten så känner jag mig också motiverad. Jag vet att hur man reser sig efter att ha ramlat alltid väger tyngre än smärtan att falla”.

Luleå Basket intensifierar jakten på en ersättare – som ska vara något i stil med Frerking.
Coach David Vissscher har sagt så här till NSD:s basketblogg: ”Vi söker samma spelartyp som Katie. En rörlig och snabb insidespelare. Men vi kommer leta efter några centimeter till i längd”.

Luleå vill ha en ersättare på plats så snart som möjligt – med rätt namn.

– Helst vill vi ha med nyförvärvet i EEWBL i början på januari. Det är två viktiga matcher då och vinner vi en eller två så är vi nästan klar för slutspelet. Det har vi siktat på hela tiden, säger klubbdirektören Christer Sehlin till NK/NSD:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.