Livesändning Udominate-Gdynia

Torsdagens första playoff-möte mellan Umeå Udominate och polska Basket 90 Gdynia kommer att livesändas på vk.se

Sporten webb-tv-sänder matchen med start sändningen 17.55, fem minuter innan uppkast i EuroCup-mötet.

Udominate och Gdynia gör upp i två matcher hemma/borta. Sammanlagda vinnaren går till åttondelsfinal i EuroCup och ställs i början av januari mot italienska Ragusa.

Gdynia blev högre rankat än Udominate efter gruppspelet i EuroCup och får därför fördelen av att ha hemmaplan i match 2.
Avgörandet i hamnstaden i norra Polen sker onsdagen den 20 december.

Basket 90 Gdynia hade tre vinster/tre förluster i gruppspelet i EuroCup (samma som Udominate). I den starka polska ligan har Gdynia (för dagen ligasexa) haft tufft på slutet och exempelvis förlorat med 73–75 mot Artego Bydgoszcz som Umeå mötte och vann mot i Europagruppspelet.

– Gdynia har ett liknande lag som Artego, men kanske lite mer fysiskt. De har fem-sex riktigt bra spelare och fin balans så de kan spela både nära korgen och utifrån, säger Udominates coach Julian Martinez Alman.

I Gdynia är forwarden Kahleah Copper (USA) poängdrottning. Två stora pjäser är centern Kristine Vitola (Lettland) och powerforwarden Sofija Aleksandravicius (USA/Litauen). Bra guarder är Jelena Skerovic (Makedonien) och Tori Jankoska (USA).

Amerikanskan Kahleah Copper spelade senaste WNBA-säsongen 34 matcher/snitt 14 minuter för Chigaco och snittade då 6,7 poäng. 2016 spelade hon i Washington, där blev det 30 matcher, 16 minuter och 6,2 poäng. Copper är 185 cm och kan spela både guard och small forward.

– Copper är spelare av tuff kaliber med stor erfarenhet från Womens NBA och hon snittar över 20 poäng i EuroCup och  i den polska ligan. I Gdynia finna andra välkända bra spelare som Vitola, som jag tidigare coachat i Lettlands landslag, och Aleksandravicius som vi kikade på när vi skulle bygga vårt lag i år, men då valde vi en annan väg, säger Julian Martinez Alman.

Hur är era chanser mot Gdynia?

– Jag skulle vilja säga att det är ett lag som vi ska kunna matcha, men det är ovisst och ingendera sidan skulle bli förvånad över ett resultat som tar dem vidare i EuroCup.

Är det en klassisk 50/50-match?

– Hmmm, jag skulle säga 52/48. Det är en öppen runda.

Fakta

EuroCup/basket, playoff 1:2
Udominate–Basket 90 Gdynia
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 18.00 torsdag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.