Boost för Umeås konkurrent

Umeå BSKT har haft en lyckas ligahöst med fem segrar och en sjätte plats med tio poäng i tabellen. Det lag som närmast bakom strecket  jagar för att hugga slutspelsplats är Uppsala – som senaste dagarna upplevt en riktig boost.

Uppsala vann i fredags hemma mot Jämtland och tabellsjuan är nu fyra poäng bakom Umeå med en match mindre spelas. På tisdag spelar Uppsala ny hemmamatch – då mot ligaåttan Nässjö.

Vid sidan av planen har Uppsala-klubben precis avslutat en lyckad ”sälj-boost” som gav friska pengar på över 300.000 kronor. Därmed har sportchef/coach Kevin Gaines fått klartecken att värva den importcenter han längtat efter för andra delen av ligasäsongen.

– Vi vill ha en stor och tung center som kan stärka upp både offensivt och defensivt och se till att vi kan matcha övriga lag i serien på den positionen. Vi har ingen center i dag, även om Axel Nordström gör det fantastiskt bra, säger coachen Kevin Gaines till sajten 24Uppsala.

Landslagsmannen Viktor Gaddefors gjorde vid vinsten mot Jämtland 22 poäng, tog 12 returer och hade 6 assists. Status på honom är att han tar ”match för match” för att hjälpa moderklubben i avvaktan på bra bud från klubbar utomlands.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.