Fast på flygplats

Alla spelare har inte lyckats ta sig tillbaka till Umeå efter det korta jullovet.

– Chris (Singhateh) sitter fast på en flyglats i London utan telefon, hälsar Umeå BSKT-coachen Jesper Gustavsson, som fortsätter:

– Han har via någon annans telefon skickat meddelande och han tror att han i alla fall ska kunna ta sig hit till kvällsträningen.

Så med viss reservation för mer flygförseningar så räknar Umeå med att ha fullt lag med till onsdagens bortamatch i Östersund.

Jämtland Basket arrangerar så kallad ”hemvändarmatch” och tipset är runt 1500 åskådare i Östersunds sporthall i morgon kväll.

I Jämtlands lag ska en amerikan göra ligadebut. Det handlar om Brandon Taylor – som Umeå mött på försäsongen. Men en skada har stoppat Brandon Taylor under höstens ligaspel – där han ersatts av topp-vikarien William Walker.

Matchguiden SBL
Jämtland–Umeå BSKT
Plats: Östersunds sporthall.
Tid: Kl. 19.04 onsdag 27/12.

Tränarsnack
– Det är verkligen en match med skön derbykänsla. Att möta Luleå och Jämtland är de absolut roligaste matcherna på hela säsongen, basketen är stor i Norrland just nu och det är extra roligt. Stockholm har noll ligalag och vi här i Norrland har tre, det gillar vi, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.
Ska ni förstöra julfriden i Jäntland?
– Jag har skrivit till Torbjörn Gehrke och önskat honom God Jul, klart att han ska ha en bra jul. Men vi har absolut tänkt att vi ska åka till Östersund och vinna matchen, säger Jesper Gustavsson.

No­te­ra att…
… BSKT och Jämtland spelade ett par busjämna träningsmatcher på försäsongen och det blev riktigt tajt även i höstens tidiga ligamöte där Umeå vann på hemmaplan med 89-85.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.