Hyllar motståndarnas nyförvärv

Umeå BSKT-coachen hyllar ett av motståndarnas nyförvärv.

- Jag gillar honom skarpt, det är en kanonvärvning, säger  Jesper Gustavsson om Norrköping Dolphins Jonathan Dubas.

- Han är landslagskapten i Schweiz, en lagorienterad kille som spelar jättebra försvar. Sedan har Dolphins även en ny amerikansk pointguard (Eugene Harris) som verkar duktig. Med nya spelare in tar det lite tid att hitta rollerna och det är inte nu Norrköping är som bäst. Men det är en tuff bortamatch, säger Jesper Gustavsson.

Matchguide Svenska basketligan

Norrköping Dolphins–Umeå BSKT
Plats: Stadium Arena A
Tid: Kl 19.04 fredag.

Tränarsnack
– Vi har tidigare mött Dolphins i två tajta matcher där vi haft ledningen i slutet men förlorat. Det krävs väldigt mycket för att stänga en match mot Norrköping med så rutinerade och bra spelare som Jocke Kjellbom och Micke Lindquist. De har varit där förr när matcher ska avgöras och de är tuffa att möta, säger Jesper Gustavsson.
– För vår del tappade vi lite rytm under en period före jul då ledande spelare som Egal Saleman och Eric Gilchrese hade skador och inte kunde träna för fullt. Nu ser det bättre ut igen.

- Umeå är ett lag som har överraskat många i år och har den starkaste uppställningen i klubbens historia. Laget styrs på ett ypperligt sätt av den amerikanske guarden Eric Gilchrese och mycket av anfallsspelet kretsar runt Arik Smith och pånyttfödde André Nilsson. Lägg därtill Egal Saleman, den grekiske forwarden Alex Varytimiadis, Nicholas Schlitzer och Nathan Dawit så vi inser vi snabbt att vi har en rejäl utmaning imorgon kväll. Vi har alla spelare friska och redo för spel och går hårt för att ta vår sjätte raka seger”, säger Dolphins coach Adnan Chuk till klubbens hemsida.

No­te­ra…
… Inbördes möten; Norrköping-Umeå 99-95, Umeå-Norrköping 73-78.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>