Dolphins slog Umeå BSKT

Full omgång i herrligan i afton fredag. Det gav ett facit där Norrköping tog sin sjätte raka seger genom att tillfoga Umeå BSKT dess femte raka förlust. I siffror Dolphins-Umeå 85-68.

Norrköping-Umeå 85-68 (16-23, 22-18, 28-13, 19-14)
Norrköping: Joakim Kjellbom 20, Mikael Lindquist 14, Gerry Royce Blakes II 14, Jonathan Dubas 9, Fredrik Larsson 7, Abdou Medjedoub 7, Eugene Harris IV 6, Tim Schüberg 5, Edvin Stark 3.
Umeå: André Nilsson 15, Eric Gilchrese 14, Arik Smith 12, Alexandros Varytimiadis 7, Egal Saleman 6, Nathan Dawit 6, Fredrik Björnsson 5, Nicholas Schlitzer 3.
Publik: 679.

Övriga slutresultat: Uppsala-Borås 86-71, Luleå-Södertälje 82-77, Jämtland-Nässjö 79-82.

x x x x x

Bloggens delrapportering, främst då från matchen Norrköping-Umeå BSKT.

Umeås startfemma: Eric Gilchrese, Arik Smith, Nick Schlitzer, Egal Saleman och André Nilsson, precis som vanligt.

Första perioden: 16-23.
Bra inledning för Umeå som gör matchens första fyra poäng. Tidigt spelavbrott efter knappt två minuter då en av domarna måste plåstras om för ett skadad ögonbryn (!). Spelet igång igen efter ett par minuters paus.
Efter fyra minuter spelat leder gästande Umeå vid 6-12. Efter sju minuter 11-18.  In för Umeå kommer Nathan Dawit och Alex Varytimiadis. I slutet av perioden även inhopp av Fredrik Björnsson. Hög koncentration av BSKT med bra defense och bra attackspel offensivt. Bra första 10 min.
Notering: Uppsala som har samma poäng i tabellen som Umeå har chockstartat med ledning 30-16 efter första perioden mot Borås.

Andra perioden: 22-18.
Jämna två inledningminuter, men Dolphins coach Adnan Chuk är inte nöjd och tar timeout vid 21-27. Dawit är farlig och när han sänker en trea har vi 21-31. Mitt i andra perioden 28-33. Timeout Umeås Jesper Gustavsson efter en sekvens med lite rörigt spel över hela banan. Coachen verkar sagt något vettigt för Umeå ökar till 28-37.
Gustavsson agerar snabbt med en andra timeout när Micke Lindquist sänker en trea till 31-37. Det verkar som att Umeås spelare tröttnar lite i slutet av andra, fyra turnovers på ganska kort tid. Dolphins ser ut som de tänkt ta ikapp före paus. Ny trea av Micke Lindquist ger 36-39.
Matchens spelare i första halvlek Umeås André Nilsson med 13 poäng.
Hemmalaget har matchat tio gubbar, Umeå i princip bara sju (+ kort inhopp av Björne).

Ställningen i halvtid: Dolphins-Umeå 38-41.
Andra halvtidsreultat:
Uppsala-Borås 48-31; Luleå-Södertälje 36-40, Jämtland-Nässjö 38-44.

Tredje perioden: 28-13.
Efter en och en halv minut har Dolphins kommit ikapp. 44-44 på tavlan. Hemmalaget har kommit ut med högre intensitet och sätter hård press på Umeå som får slita för att hita någon sorts öppna lägen. Det blir flera grova missar på skottförsök. Mitt i perioden är det 52-47 för Norrköping som håller på att ta över. Jocke Kjellbom har varit svårstoppad efter paus. Umeå måste ta andra halvleks första timeout.
Det blir fler misstag av ett stressat gästande lag. Dolphins upp till 64-52. Rejält ryck. Ny timeout av Jesper Gustavsson som är långt ifrån nöjd. Kort senare åker Umeå-coachen på en teknisk foul. Umeås spelare verkar också tappa fokus och diskuterar livligt när domslut går emot.

Ställningen inför sista: Dolphins-Umeå 66-54.

Fjärde perioden: 19-14.
Albin Frank får chansen. Men det spelar inte så stor roll vem som är inne. Dolphins har greppat detta och ökar på sitt försprång.76-61 mitt i fjärde. Matchen ska spelas av och in för Umeå kommer Chris Singhateh och Fredrik Björnsson. Dolphins coach Adnan Chuk tar dock inga risker och spelar med sina fem toppspelare. ”Björne” gör det bra och sänker fem snabba poäng. 78-66 på tavlan och då tar Chuk timeout för att tala om att matchen faktiskt inte är över. Saleman åker på sin femte foul. han tittar länge i taket innan han kliver av.
Norrköping har lyckats bra taktiskt, laget har hållit Arik Smith på 12 poäng och pressat honom till fem turnovers.

Matchen slut: Dolphins-Umeå 85-68.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>