Ännu en klar värvning

Efter Luleå Baskets centerförvärv Jessica Hamson följer ytterligare en damligaklubb. Nu har även Telge Basket gjort klart med en amerikansk returtagare.

Telges nyförvärv Chelsea Poppens är inte på långa vägar lika stor som Luleås nyförvärv (201 cm). Telge har hittat 188 centimeter forward/center, som närmast kommer från Chabibeh i Libanon (där bland andra Marks Florencia Palicios tidigare spelat).

– Hon är inte superlång, men fysisk. Vi hoppas att hon är rätt spelare att fylla dom behov vi har, säger Telges coach Viktor Bengtsson till LT.

Poppens gjorde sin första träning i Södertälje på onsdagen. Trolig debut i svenska ligan kan bli mot Visby den 3 februari. Telges närmaste match är uppe i Umeå mot Udominate nu på söndag, då lär Poppens näppeligen vara spelklar.

Liten koppling till Umeå – Chelsea Poppens var i höstas nära att bli lagkamrat med Udominates Brianna Kiesel. Båda var klara för Gigantes de Carolina i Puerto Rico – men orkanen Maria gjorde att hela säsongen där blev inställd.

26-åringen Poppens gjorde några korta inhopp i WNBA med San Antonio år 2013, åtta matcher med fåtal minuter. Hon har sedan varit i Australien (Melbourne Boomers 2013/2014), Polen (AZS UMCS Lublin 2014/2015) och Schweiz (Helios 2015/2016).

I Australien drog hon av ett korsband.  Även säsongen i Polen förstördes av fortsatta knäproblem med brosk. Säsongen 2015/2016 snittade hon 20,8 poäng och 12,3 returer för Helios i Schweiz, spelade då 26 matcher och snitt 33 minuter. Laget blev mästare i Schweiz.  Därefter åkte hon en fösta gång till Puerto Rico – men åkte på ny korsbandsskada.

På fråga om knäskadeproblem säger Telges tränare till Länstidningen:
– Vi har gjort en medicinsk undersökning och hon ska vara vältränad och redo. Vi hoppas att vi hittat något bra, men det återstår att se.

Den här säsongen debuterade Poppens i Sporting Club Chabibeh, bottenlag i Libanon, i december, det blev förlust i bottenmöte med Energy och amerikanskan fick inget vidare betyg trots 8 poäng och 11 returer. Efter nyår gjorde hon 14 poäng i match den 9 januari mot topplaget Homentmen. 14 poäng blev det även den i senaste matchen där Poppens lag mötte starka AL-Riyadi.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.